Muzičari otkazuju nastupe
35

Srbijanski sastav Buč Kesidi zbog tragedije odlaže koncert u Sarajevu: Da se ovako nešto ne ponovi

N. O.
Foto: Pixsell/ Josip Regovic
Foto: Pixsell/ Josip Regovic
Srbijanska rock muzička grupa Buč Kesidi trebala je u glavnom gradu Bosne i Hercegovine nastupiti ovog petka, međutim, zbog današnjeg horora u Beogradu odlučili su odložiti nastup.
Dvojac iz Pančeva oglasio se na svom Instagram profilu objavivši vijesti o otkazivanju nastupa koji je bio zakazan za 5. maj u sarajevskom klubu Sloga.

"Zbog neizrecive tragedije u Beogradu odlažemo sarajevski koncert planiran za 5. maj. Izražavamo najdublje saučešće porodicama i prijateljima svih poginulih u OŠ 'Vladislav Ribnikar', a povrijeđenima želimo brz i uspješan oporavak", poručili su.

U istoj objavi napomenuli su da će novi termin koncerta u glavnom gradu Bosne i Hercegovine objaviti kada se za to steknu uslovi.

Objava rock grupe Buč Kesidi (Screenshot/Instagram)
Objava rock grupe Buč Kesidi (Screenshot/Instagram)

"Dragi ljudi, pazite i čuvajte jedni druge. Da se ovako nešto više nikada i nigdje ne ponovi", zaključili su.

Srbijanski rock sastav slijedio je primjer drugih regionalnih muzičara koji su otkazali svoje nastupe zbog današnje tragedije koja je šokirala regiju.

Hrvatska pjevačica Severina ranije je podijelila da otkazuje svoj nastup u Beogradu poručivši: "Jedino primjereno u ovom trenutku je odgoditi svaki koncert, pa tako i moj koji se trebao održati u The Babe hotelu u Beogradu. Iskrena sućut svima koji su danas izgubili nekog svog".

Također i srbijanska pjevačica Marija Šerifović oglasila se povodom masakra otkazavši nastup u Shhhuma aquaparku.

"Odlučila sam da otkažem koncert koji je trebalo da se održi ovog vikenda u Shhhuma aquapark. Smatram da naredne dane treba da provedemo u tišini i molitvi za nastradale. Moje najiskrenije saučešće i solidarnost u bolu za porodice poginule djece i radnika škole", zaključila je.