Premijer liga BiH
2

Tok utakmice: Zrinjski - Sarajevo 2:3

N. K.
Utakmica se igra na stadionu Bare u Čitluku (Foto: G. Š./Klix.ba)
(Foto: G. Š./Klix.ba)
Nogometaši Zrinjskog i Sarajeva danas su od 16:00 sati u Čitluku igrali utakmicu 28. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, a tekstualni prijenos susreta mogli ste pratiti uživo na portalu Klix.ba.

90+5' - Kraj utakmice u Čitluku! Sarajevo je ostvarilo veliku pobjedu rezultatom 3:2!

90+4' - Barišić će ranije na tuširanje jer je isključen nakon što je dobio drugi žuti karton.

90' - Igrat će se još četiri minute sudijske nadoknade.

88' - Ulazimo u sami finiš utakmice. Zrinjski lovi još jedan pogodak kojim bi došli do izjednačenja i boda dovoljnog za odbranu titule prvaka.

84' - GOOOOOL! Zrinjski smanjuje zaostatak, a strijelac je Jukić! Bio je to dug napad Plemića, Bilbija je uposlio Jukića koji je sjajno pogodio iskosa s lijeve strane za 2:3.

75' - Dvostruka izmjena u Sarajevu. Nurković i Tomašević ušli, a izašli su Varešanović i Guliashvili.

71' - Velika šansa za Zrinjski! Sučić pogađa prečku iz velike udaljenosti, velika sreća za Bordo tim!

63' - GOOOOOL! Sarajevo sada vodi 3:1, a ponovo je strijelac Renan Oliveira! Velike zasluge idu Varešanoviću koji je istrčao sjajnu kontru i predriblao Jakovljevića, a onda odlično uposlio Renana. Brazilac je potom prevario golmana, zaobišao ga i poslao loptu u praznu mrežu za 1:3.

61' - Zrinjski ne uspijeva uspostaviti dominaciju na terenu. U međuvremenu Radović je dobio žuti karton zbog prigovora.

56' - Dvostruka izmjena kod Zrinjskog. Izašli su Memija i Ivančić, a ušli su Ivančić i Bekić.

52' - GOOOOOL! Sarajevo ponovo vodi, a strijelac je Varešanović! Kyeremeh je sjajno probio po desnoj strani i oslobodio se svog čuvara. Sjurio se ka šesnaestercu domaćih i uposlio Varešanovića koji majstorski trese mreže za 1:2.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme!

Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba

45' - Gotovo je prvo poluvrijeme! Rezultat je 1:1, a strijelci su bili Ćuže i Renan Oliviera.

45' - Zbog oštrog starta žuti karton je sada dobio Kyeremeh.

44' - GOOOOOL! Zrinjski je izjednačio, a strijelac je Ćuže! Memija je ponovo dobro probio po lijevoj strani i uputio odličan centaršut. U šesnaestercu je na pravom mjestu bio Ćuže koji glavom matira nemoćnog Dizdarevića za 1:1.

39' - Sučić se sada okliznuo, a lopta je pokupio Čirjak. Ipak, veznjak Zrinjskog ga brzo ruši pa mu Peljto pokazuje zasluženo žuti karton.

35' - Odlična šansa za Sarajevo! Renan Oliviera se sjajno oslobodio svog čuvara i uputio udarac, ali je na kraju pogodio stativu.

31' - Imamo prvi žuti karton na utakmici, a dobio ga je Barišić nakon žestoko starta nad Varešanovićem.

25' - Zrinjski je trenutno bez ideja, a Sarajevo na čelu s Dizdarevićem igra odlično u fazi odbrane. Sigurno čuvaju stečeno vodstvo.

20' - Velika prilika za Zrinjski! Memija je odlično probio po lijevoj strani i u šesnaestercu uposlio Kiša koji je loše šutirao iz dobre pozicije pa je ostalo 0:1.

18' - Igrači Zrinjskog se oporavljaju od šoka. Kiš je sada imao dobar pokušaj iz slobodnog udarca, ali je lopta otišla za malo iznad gola. Plemići imaju čak 65 posto posjeda lopte u svojim nogama.

14' - GOOOOOL! Sarajevo vodi u Čitluku, a strijelac je bio Renan! Bordo tim je imao slobodni udarac iz velike udaljenosti. Mustafić je uputio silovit udarac, a lopta je pogodila Renana, malo promijenila smjer i završila u mreži gola Zrinjskog za 0:1.

Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba

11' - Prvi udarac u okvir gola, ali je Bilbija dosta mlako šutirao glavom pa nije bilo problema za Dizdarevića. Zrinjski igra odlično na otvaranju utakmice.

5' - Žestoki napadi Zrinjskog od prve minute, ali odbrana Sarajeva za sada otklanja sve opasnosti pa još nije bilo prave prilike za domaćina.

1' - Počela je utakmica u Čitluku!

Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba

15:55 - Glavni sudija današnje utakmice je Irfan Peljto iz Sarajeva, a pomoćnici su mu Stefan Tešanović (Istočno Sarajevo) i Damir Lazić (Brčko). Četvrti sudija je Dražen Marić iz Bijeljine, a delegat Jasmin Memišević (Breza). Posmatrač suđenja je Ratko Kunić iz Banja Luke.

15:50 - Zrinjski aposlutno dominira u međusobnim utakmicama protiv Sarajeva. Pobijedili su u svih pet posljednjih duela, a Sarajevo je posljednji put slavilo kao gost u međusobnom duelu 2020. godine.

15:45 - I Sarajevo se nalazi u vrlo dobroj formi budući da su osvojili čak 13 bodova od mogućih 15 u posljednjih pet kola. Trenutno se nalaze na diobi trećeg mjesta sa Željezničarom te danas imaju imperativ dobrog rezultat kako bi nastavili borbu za izlazak u Evropu.

15:40 - Zrinjski danas može odbraniti titulu prvaka BiH ukoliko osvoji bod(ove). Naime, Plemići trenutno imaju 17 bodova više i ukoliko danas ne izgube i matematički će biti nedostižni u odnosu na drugoplasirani Borac jer do kraja prvenstva ostaje samo pet kola (15 mogućih bodova). Naime, Zrinjski ima bolji međusobni omjer koji na kraju odlučuje kada ekipe imaju isti broj bodova.

15:35 - Stigli su i sastavi. Krunoslav Rendulić se odlučio za najjači sastav pa će od prve minute igrati: Marko Marić, Hrvoje Barišić, Josiš Ćorluka, Tomislav Kiš, Antonio Ivančić, Mario Ćuže, Slobodan Jakovljević, Petar Sučić, Kristijan Stanić, Kerim Memija i Nemanja Bilbija.

Trener Sarajeva Mirza Varešanović je bio prinuđen na brojne izmjene zbog suspendovanih igrača, a promijenio je i kapitena pa će Bordo tim danas predvoditi njegov sin Dal. Od prve minute igrat će: Belmin Dizdarević, Muharem Trako, Enedin Mulalić, Renan Do Carmo De Oliviera, Dal Varešanović, Kyeremeh Francis, Giorgi Guliashvili, Slaviša Radović, Frane Čirjak, Ilija Martinović i Mirza Mustafić.

15:30 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos utakmice 28. kola Premijer lige BiH između Zrinjskog i Sarajeva. Utakmica se igra na stadionu Bare u Čitluku s početkom u 16:00 sati.