Bojkot uprave
381

Čelnici Veleža neće doći na duel protiv Željezničara u znak solidarnosti s navijačima

E. B.
Senad kevelj, predsjednik Uprave FK Velež (Foto: G. Š./Klix.ba)
Senad kevelj, predsjednik Uprave FK Velež (Foto: G. Š./Klix.ba)
Čelnici Fudbalskog kluba Velež su objavili da neće prisustvovati sutrašnjoj uzvratnoj utakmici Kupa BiH na stadionu Grbavica protiv Željezničara.

Plavi su obavijestili Rođene da su trenutno u toku radovi na sjevernoj tribini stadiona Grbavica, na kojoj se tradicionalno smještaju svi gostujući navijači, te da neće biti u mogućnosti primiti navijače Veleža.

Slična situacija bila je i u prvoj utakmici polufinala kada Manijaci nisu prisustvovali susretu nakon brojnih odluka i saopćenja, a danas je uslijedilo još jedno saopćenje iz tabora mostarskog kluba.

"Iz već javnosti poznatog postupka Uprave FK Željezničar da zabrani dolazak naših navijača na uzvratnu utakmicu polufinala Kupa BiH, odlučili smo da ni mi, Uprava FK Velež Mostar, ukoliko se ostane pri ovoj odluci, neće prisustvovati pomenutoj utakmici.

Naime, mi ćemo našu gostujuću tribinu preurediti u najkraćem mogućem roku tako da se svi gostujući navijači kod nas ponovo osjećaju ugodno, jer u konačnici, fudbal se igra zbog navijača.

Nadamo se da je ovo zadnja objava na ovu temu kako bi prestali trošiti energiju na medijska prepucavanja i usmjeriti je u daljnju izgradnju i napredak svojih klubova", poručili su iz Fudbalskog kluba Velež.