Premijer liga BiH
90

Sarajevo fantastičnim preokretom u Tuzli (2:3) uhvatilo priključak za Evropu

D. P.
Odličan meč odigran je na novom travnjaku Tušnja (Foto: T. S./Klix.ba)
(Foto: T. S./Klix.ba)
Na predivnom novom travnjaku stadiona Tušanj nogometaši Sarajeva preokretom su savladali Slobodu rezultatom 3:2. Sjajna nogometna predstava odigrana je u okviru 24. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.
Donedavno jedan od terena koji su imali najgori travnjak u našoj zemlji, danas je zablistao punim sjajem i tako ugostio sjajnu nogometnu predstavu, uprkos padavinama.

Od samog starta bilo je uzbudljivo, a Sloboda je zaigrala mnogo bolje na otvaranju i došla veoma brzo do sigurne prednosti.

Bivši igrač Sarajeva Amer Bekić postigao je dva brza gola za Slobodu, oba puta na asistenciju iskusnog Stojana Vranješa.

Bekić je prvi put pogodio u osmoj minuti nakon što mu je Vranješ gurnuo loptu u prostor. Isti igrači iskombinovali su gol za 0:2 koji je postignut u 14. minuti.

Tada se Sarajevo razigralo i brzo došlo do izjednačenja. Prvo su gosti propustili tri dobre šanse, da bi u 33. minuti smanjili zaostatak nakon što je Almedin Ziljkić sigurno realizovao jedanaesterac.

Dvije minute kasnije već je bilo 2:2. Hamza Čataković je dočekao odbijenu loptu na vrh kaznenog prostora i sjajnim udarcem proslijedio je u mrežu Tuzlaka.

Rezultatom 2:2 otišlo se na odmor, a nastavak donosi nešto oprezniju igru s obje strane jer je ulog bio veliki.

Najbolju šansu na otvaranju drugog dijela imao je Ziljkić, ali je njegov udarac iz 54. minute odbranio Filip Erić.

Sloboda je šansu utakmice propustila u 70. minuti. Tačnije, to su bile tri prilike nakon tri udarca u samo jednom napadu. Dizdarević je odbranio udarac Osmića, a u nastavku Alić šutira iz sjajne pozicije preko gola.

Kazna je stigla u 74. minuti. Daniel Avramovski dobija loptu usamljen na desnu stranu i koristi je za veliki preokret Sarajeva.

Do kraja utakmice Bordo tim je bez problema sačuvao prednost i ostvario veliku pobjedu kojom se vratio u borbu za Evropu. Nakon ovog trijumfa Bordo tim je od treće pozicije udaljen samo pet bodova.

S druge strane, Sloboda ostaje na 24 boda, samo jednim manje u odnosu na posljednjeplasiranu Slogu Meridian.

U narednom kolu Sarajevo dočekuje Slogu, dok će Sloboda na gostovanje Posušju.

Rezultat i strijelci:

Sloboda - Sarajevo 2:3 (Bekić 8', 14' / Ziljkić 33', Čataković 36', Avramovski 74')

Tabela: