Misli da nema potrebe
2

Porodica posrnule glumice ne razmišlja o ponovnom skrbništvu nakon što je doživjela nervni slom

I. S.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Porodica glumice Amande Bynes, koja je hospitalizirana u psihijatrijskoj ustanovi nakon što je doživjela nervni slom, ne razmišlja o ponovnom skrbništvu.

Njena majka Lynn i otac Rick su naveli da im je utješna činjenica to što je sama shvatila da je u lošem stanju i pozvala policiju. Ona je bila pod njihovim skrbništvom od 2013. do 2022. godine.

Odluka o skrbništvu došla je nakon što je tada 27-godišnja Amanda prozivela manji požar u svom domu u Kaliforniji te zbog problema sa drogom i alkoholom.

"Amanda želi da prekine starateljstvo. Ona smatra da se njeno stanje poboljšalo te da ovakvo što više nije potrebno", izjavio je ranije njen advokat David A. Esquibias. Njena želja je ispunjena.

Nažalost, čini se da joj je i dalje potrebna pomoć. Iako njeni roditelji tvrde da su s njom u sasvim korektnom odnosu, izvor je za američke medije naveo da zapravo ne pričaju već duže vrijeme.

Amandin slučaj je mnoge podsjetio na slučaj Britney Spears, koja se nakon ukidanja skrbništva također suočava s brojnim životnim poteškoćama.