Više se neće odazivati
15

Reprezentacija Srbije iznenađujuće ostala bez sjajnog golmana

D. P.
Dmitrović se nedavno tukao s navijačem PSV-a (Foto: EPA-EFE)
Dmitrović se nedavno tukao s navijačem PSV-a (Foto: EPA-EFE)
Odlični srbijanski golman Marko Dmitrović iznenadio je javnost u ovoj zemlji i saopćio je da više ne želi braniti za reprezentaciju.
Dmitrović (31) brani za Sevillu, a kako bi se posvetio klupskoj karijeri, odlučio je reći zbogom reprezentaciji Srbije. To je saopćio selektoru ove reprezentacije Draganu Stojkoviću Piksiju.

"Dmitrović nas je obavijestio prije nekoliko dana da više neće igrati za reprezentaciju te da se želi posvetiti klupskim obavezama. Poslije dvije godine naše saradnje, želim mu sve najbolje. To je njegova odluka, a pretpostavljam da je razlog to što želi biti prvi golman Seville", rekao je Stojković na današnjoj konferenciji za medije.

Ovaj pouzdani čuvar mreže smatra da Srbija ima dovoljno mladih golmana koji bi trebali nositi dres reprezentacije u budućnosti. Među njima je i Vladan Kovačević, doskorašnji reprezentativac BiH, koji je donio odluku i okrenuo se Srbiji.

Dmitrović je za reprezentaciju Srbije branio u 19 utakmica. Pored njega, naše komšije imaju nekoliko iskusnih, ali i nekoliko talentovanih mladih golmana.

Zanimljivo, Dmitrović je posljednjih dana bio u fokusu javnosti zbog toga što se u dva navrata našao na meti huligana.

Prvo je u duelu protiv PSV-a jedan navijač nizozemskog tima utrčao na teren i fizički se obračunao s Dmitrovićem, da bi prije nekoliko dana navijači Fenerbahčea tupim predmetom rasjekli glavu srbijanskom golmanu.