Premijer liga BiH
0

Tok utakmice: Sarajevo - Posušje 3:1

K. H.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
U Doboju kod Kaknja igrao se posljednji duel 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između FK Sarajevo i HŠK Posušje, a na portalu Klix.ba mogli ste pratiti tekstualni prijenos ovog duela.
Sarajevo - Posušje 3:1 (Čataković 60' penal, Martinović 65', Ziljkić 83' - Marković 90+1')

Kraj utakmice

90+3' - Prečka! Ziljkić je izašao sam ispred golmana Posušja, lobovao ga je, ali okvir gola je spasio četvrti gol Bordo tima.

90+2' - Ipak, ovaj gol neće previše promijeniti tok utakmice.

Sarajevo - Posušje 3:1 (Marković 90+1')

90+1' - Gooooooooooooooool! Sjajan pogodak postiže Luka Marković! Namjestio se na lijevu nogu, a onda s distance sjajno pogodio rašlje suprotnog ugla, čime je ublažio poraz svog tima.

90' - Igrat će se još tri minute sudijske nadoknade.

86' - Ako je i bilo dileme ko će u ovom susretu osvojiti tri boda, sada je više definitivno nema. Sarajevo će ovom pobjedom doći do brojke od 32 osvojena boda, dva manje od Veleža koji je na petom mjestu te osam manje od Širokog Brijega koji je trećeplasirani. S druge strane, Posušje ostaje na osmom mjestu sa 24 osvojena boda.

Sarajevo - Posušje (Ziljkić 83')

83' - Gooooooooooooool! Ziljkić lijepo pogađa lijevom nogom s distance, bilo je to neodbranjivo za gostujućeg golmana. Nakon pogotka, otišao je treneru Varešanoviću u zagrljaj.

80' - Još desetak minuta do kraja regularnih 90, čini se da je pitanje pobjednika riješeno u ovom meču.

78' - Ziljkić i Avramovski su ušli u igru u ekipi Sarajeva, a izašli su Varešanović i Čataković.

75' - Boban odlično šutira s distance, ali lopta ide malo pored gola Dizdarevića. Dobra šansa za Posušje da se vrate u meč.

74' - Kyeremeh je šutirao s distance, ali na kraju svega korner za Sarajevo. Nakon ubačaja sa strane, nije bilo opasnosti po gol Posušja.

71' - Moglo se sada Posušje vratiti u meč, ali Milanović je jako loše šutirao na kraju kontranapada.

69' - Dobra šansa za Posušje! Jović je šutirao, ali lopta ide preko gola. Pokušao je savladati Dizdarevića udarcem iz voleja, no na kraju je to bilo bezuspješno.

66' - Vrlo važna dva pogotka za Sarajevo, sada su nadomak pobjede i važnih bodova.

Sarajevo - Posušje 2:0 (Martinović 65')

65' - Goooooooooooooool! Sarajevo postiže i drugo gol. Vrančić je ubacio, Martinović bježi svojim čuvarima i glavom pogađa za 2:0.

63' - Varešanović je jako loše šutirao, imao je dobru priliku, ali je bio sebičan i upropastio je ovaj napad Bordo tima.

61' - Vrlo važan gol za Bordo tim i sigurno je da će im sada biti znatno lakše igrati. Treba reći i to da je vodstvo Sarajeva potpuno zasluženo jer su od početka utakmice bolji tim.

Sarajevo - Posušje 1:0 (60')

60' - Goooooooooooool! Sarajevo zasluženo dolazi u vodstvo! Čataković je mirno pogodio! Poslao je loptu po sredini gola, golmana poslao u desnu stranu i tako donio vodstvo svom timu.

59' - Penal za Sarajevo! Bešlić je srušio Guliashvilija, a sudija je pokazao na bijelu tačku. Čataković će šutirati.

58' - Velika šansa za Sarajevo! Guliashvili je bio sam pred golom i to u situaciji jedan na jedan s golmanom, ali mu je gostujući čuvar mreže odbranio.

57' - Nastavljaju se napadi Sarajeva, sada je glavom šutirao Kyeremeh, ali od svega samo korner za Bordo tim.

55' - Varešanović je ubacio, ali bez pokušaja prema golu Posušja.

54' - Još jedna šansa za Sarajevo! Čataković je opet dobro šutirao, još jednom iz slobodnog udarca, ali golman Posušja brani njegov pokušaj. U nastavku akcije, golman gostiju je reagovao ispred Šerbečića i izbacio loptu u korner.

53' - Stativa! Čataković je sjajno šutirao iz slobodnog udarca, ali je okvir gola zaustavio loptu da uđe u mrežu. Sjajno je šutirao napadač Bordo tima, ali nije imao sreće.

51' - Igra se brzo se jedne na drugu stranu, a nema sumnje da bi jedan gol značajno promijenio ritam utakmice i da bi nam ponudio još bolju utakmicu.

49' - Imalo je Sarajevo prvu šansu u drugom poluvremenu, ali je Kyeremeh promašio čitavu loptu.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Radović je na terenu umjesto Tomaševića u ekipi Sarajeva.

Prvo poluvrijeme

45' - Igrat će se jedan minut sudijske nadoknade.

45' - Gužva pred golom Sarajeva, ali niko od gostujućih igrača nije uspio šutirati i pokušati postići gol. Horić je pokušao petom, ali je na kraju sve rasčistio Šerbečić.

45' - Prvi korner za ekipu Posušja, bio je to ubačaj s desne strane, nakon čega je Vrančić bez puno razmišljanja izbacio loptu u korner.

43' - Još malo je ostalo do isteka prvog poluvremena, a iako smo vidjeli veliki broj opasnih i zanimljivih situacija, još uvijek nema pogodaka i rezultat je onaj početni - 0:0.

38' - Poništen gol! Sarajevo je došlo u vodstvo golom Kyeremeha i to nakon fantastičnog centaršuta Vrančića, ali je gol poništen zbog nedozvoljene pozicije.

36' - Posušje, s druge strane, svoju šansu čeka iz kontranapada, ali nisu uspjeli nijednom ozbiljnije ugroziti gol Dizdarevića i sve je to bilo bezopasno.

33' - Napada Sarajevo, Bordo tim je bolji rival danas, ali ne mogu doći do gola koji bi im sigurno olakšao igru.

30' - Ubačaj Guliashvili, izbacuje to odbrana Posušja, a u nastavku akcije centrirao je i Mulalić, no na kraju je golman gostiju uhvatio loptu.

27' - Vrančić je odlično ubacio iz slobodnog udarca, lopta je išla na peterac gdje je bio Čataković, ali je odbrana Posušja nekako izbacila loptu u korner. Novi centaršut iz kornera, ali opet je to bilo bezopasno po gol gostiju. Odličan meč u Doboju kod Kaknja i vrlo sadržano prvo poluvrijeme.

26' - Šansa za Posušje i prvi udarac u okvir gola. Šutirao je Boban, ali zaustavlja to golman Dizdarević.

24' - Novi pokušaj nogometaša Sarajeva! Šutirao je Balta lijevom nogom, ali je njegov udarac otišao pored gola.

21' - Korner za Sarajevo, treći u ovom meču, ali na kraju je golman Posušja uhvatio loptu nakon kratke kombinacije i na kraju ubačaja Varešanovića.

20' - Velika šansa za Sarajevo! Nakon što su oduzeli loptu na sredini terena, napravili su nekoliko jako lijepih kombinacija, na kraju je Vrančić bio sam ispred gola, ali je oklijevao i njegov udarac je blokiran. Vrančić je mogao "iz prve" proslijediti loptu i tako uputiti asistenciju da se lopta zakuca u praznu mrežu, ali je primio loptu i na kraju propustio šansu.

19' - Nakon jednog dužeg napada Sarajeva, Vrančić je glavom šutirao nakon ubačaja s lijeve strane, ali je njegov udarac otišao pored gola.

15' - Igra se sada preselila na sredinu terena, Sarajevo ima nešto veći posjed lopte, no smirili su se njihovi ulasci u kazneni prostor Posušja.

11' - Mulalić je opet ubacio s desne strane, ali nakon nesporazuma Kyeremeha i Čatakovića, lopta je otišla u gol-aut.

9' - Gosti su tražili prekršaj na polovini Sarajeva, sudija je samo pustio da se igra nastavi, a u nastavku akcije Mulalić je probio po desnoj strani, ubacio je, no nije uspio pronaći nikog od svojih saigrača.

7' - Vrančić je ubacio prema Martinoviću, ali odbrana Posušja u posljednji trenutak blokira. Vrlo, vrlo sadržajan meč na početku utakmice.

5' - Prvi korner za Sarajevo. Balta je glavom šutirao, ali lopta ide iznad prečke.

3' - Vrlo otvoreno se igra na početku meča. Prvo je šutirao Guliashvili s distance, golman Posušja brani, a nekoliko sekundi kasnije, igrač iz Gruzije je još jednom probao, no ovaj put je njegov udarac blokiran. Lopta se odbila do Čatakovića, on je ubacio, ali očistila je to odbrana Posušja.

2' - Prva šansa na utakmici, prijetili su gosti iz Posušja, ali je udarac Jovića bio loš i otišao je daleko od gola. Bio je to jedan centaršut s desne strane, ali na kraju nije bilo opasnijeg udarca prema golu Dizdarevića.

1' - Utakmica je počela. S centra su krenuli igrači Posušja.

13:58 - Sve je spremno za početak utakmice.

13:53 - Glavni sudija meča je Dražen Marić iz Bijeljine, a pomagat će mu Bojan Makarić, također iz Bijeljine i Nebojša Žugić iz Banje Luke.

13:52 - U prva dva duela u ovoj sezoni, Sarajevo je oba puta slavilo, a rezultat je dva puta glasio 1:0.

13:50 - Trener Sarajeva Mirza Varešanović se nada da će njegova ekipa slaviti i prekinuti niz od dvije utakmice bez pobjede.

"Sigurno da nas čeka teška utakmica protiv Posušja, njihova ekipa dolazi sa tri utakmice bez pobjede, to jest dva poraza i jednom neriješenom utakmicom. Mi smo ove sedmice dobro radili, radili smo posebno na realizaciji. Imamo tu problema, to je pokazala posljednja utakmica. Nadam se dobroj utakmici i da se iskupimo za poraz protiv Veleža", rekao je Varešanović.

13:45 - Sarajevo je trenutno na šestoj poziciji na tabeli Premijer lige BiH sa 29 osvojenih bodova, 11 manje od Širokog Brijega koji je treći i na mjestu koje vodi u UEFA-inu Konferencijsku ligu.

S druge strane, Posušje je na osmoj poziciji i oni trenutno imaju 24 osvojena boda, što znači da će sigurno voditi veliku bitku za opstanak i da su im danas bodovi također prijeko potrebni.

Poznati su sastavi:

Sarajevo meč počinje sa sljedećih 11 igrača: Dizdarević, Balta, Mulalić, Čataković, Vrančić, Varešanović, Kyeremeh, Tomašević, Guliashvili, Šerbečić i Martinović.

Na klupi su: Šahinović, Vršajević, Trako, Ramić, Džafić, Salčin, Radović, Avramovski i Ziljkić.

Tako će na klupi u današnjem meču sjediti Almedin Ziljkić, u drugoj polusezoni najbojli igrač Bordo kluba, dok je Brazilac Renan Oliveira na tribinama. Također, Čirjak, Musa, Mustafić su na tribini i Varešanović ne računa na njih.

Za Posušje igraju: Kukić, Maglica, Brković, Milanović, Bešlić, Pavlović, Begić, Jović, Lučić, Horić i Boban.

Na klupi su: Galić, Dadić, Roca, Katavić, Begić L., Marković, Landeka, Rozić i Begić D.

12:35 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos utakmice 23. kola nogometne m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine između FK Sarajevo i HŠK Posušje. Duel se igra u Doboju kod Kaknja s početkom u 13 sati.