Pred 5.000 gostiju
565

Hajdukovi juniori nakon drame i novog velikog čuda izborili polufinale Lige prvaka

D. P.
Hajdukovi juniori slavili su nakon penala (Foto: Screenshot)
Hajdukovi juniori slavili su nakon penala (Foto: Screenshot)
Juniori splitskog Hajduka napravili su novu senzaciju i preko Borussije Dortmund izborili su polufinale omladinske Lige prvaka. Završeno je rezultatom 1:1, a onda je Hajduk slavio na penale.

Hajduk je u četvrtfinalu napravio senzaciju i savladao je Manchester City na svom Poljudu. Taj rezultat odjeknuo je u svjetskim medijima, a posebno je impresionirao Engleze koji su pratili rezultat svog Cityja.

No, tu se Splićani nisu zaustavili. Danas su, posve zasluženo, izbacili Borussiju Dortmund i to na Signal Iduna Parku u Njemačkoj.

Na Dortmundov stadion stiglo je 5.000 navijača Hajduka, kao da je u pitanju seniorski tim. Bodrili su svoju ekipu i na kraju slavili veliki uspjeh.

Regularni dio meča završen je rezultatom 1:1. Goste je Mate Antunović doveo u vodstvo u 72. minuti, ali je Julian Rijkhoff poravnao s bijele tačke četiri minute kasnije.

Tako se pristupilo izvođenju jedanaesteraca. U pitanju je bila nevjerovatna penal-serija u kojoj su mladi nogometaši oba tima pokazali nevjerovatnu pribranost i iskustvo, kao da imaju na hiljade ovakvih utakmica u karijeri.

Po osam prvih penala izvođači su bili sigurni, a jedino je Dortmundov Filippo Mane bio neprecizan u devetoj seriji za veliki uspjeh Hajduka.

Tako su se Splićani pridružili Milanu, AZ Alkmaaru i Sporting Lisabonu u polufinalu Lige prvaka.