Definisano ugovorom
39

Totalna diskrecija: Šta Ronaldovi zaposlenici ne smiju raditi do 70 godina nakon njegove smrti

H. H.
Ronaldo slobodno razgovara o svom životu pred zaposlenicima (Foto: Instagram)
Ronaldo slobodno razgovara o svom životu pred zaposlenicima (Foto: Instagram)
Privatni život Cristiana Ronalda (38) postao je tema interesovanja Arapa nakon što je Portugalac u zimskom prijelaznom roku prešao u Al-Nassr.

Tako su, otprilike tri mjeseca nakon poteza koji je iznenadio cijeli nogometni svijet, Saudijci od evropske štampe saznali manje poznat detalj vezan za način na koji Ronaldo komunicira sa svojim zaposlenima.

Prema njemačkom dnevniku Der Spiegel, kojeg citira arapska štampa, Ronaldo, Georgina Rodriguez i njihovo petoro djece otvoreno razgovaraju o stvarima vezanim za njihov privatni život pred zaposlenima i ne osjećaju potrebu da bilo šta kriju od njih.

To je zato što Ronaldo ima ugovor sa svim svojim zaposlenima, bilo da se radi o tjelohraniteljima, kuharima ili vozačima, prema kojem se informacije vezane za Ronaldov život ne mogu otkriti do 70 godina nakon njegove smrti.

Ako Ronaldovi saradnici ne ispoštuju klauzulu u ugovoro o radu, može ih tužiti ili direktno sam Ronaldo ili njegova rodbina.

Ronaldo je sa saudijskim nogometnim gigantom potpisao ugovor do ljeta 2025. godine, a u Riyadhu će zaraditi pravo bogatstvo.

Osnovna plata Ronaldu u Al-Nassru će biti oko 70 miliona eura, no zajedno sa bonusima i sponzorskim ugovorima Portugalac će zarađivati 200 miliona eura godišnje, odnosno 500 miliona za čitav ugovor.