Negira optužbe
22

Oglasio se Kenan Magoda uoči protesta protiv njegovog imenovanja za ministra

F. H.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Nakon što su žene najavile proteste ispred SDP-a zbog namjere da Kenan Magoda bude imenovan za ministra u novoj vladi Kantona Sarajevo.

"Oštro demantujem diskreditirajuće navode koji su plasirani u javnosti. Nikada nisam bio osuđen za krivično djelo nasilja u porodici niti je ikada podignuta optužnica za navedeno djelo. Protiv pojedinaca koji su iskoristili neistine i pokrenuli političku hajku ću podnijeti privatne tužbe", najavio je Magoda.

Kazao je da je politika prljav posao i da je znao da će cijena njegovog aktivnijeg angažovanja u politici biti uvlačenje kompletne porodice da se nikada ne bi upustio u to.

"Ponovni napadi na mene, bez ikakvih dodatnih dokaza, su me zatekli. Optužbe moje bivše supruge za navodno nasilje prema njoj, koje je ona iznijela krajem prošle godine, sam već tada demantovao i priložio zvanične dokumente koji osporavaju njene optužbe", poručio je Magoda.

Ponovio je da nikada nije bio nasilan niti osuđivan te da je rješenje o zabrani prilaska koje je sud donio kao privremenu mjeru poništeno zbog nedostatka dokaza.

"Da ne spominjem to da sam iznenađen reakcijama stranačkih kolegica, koje me nisu kontaktirale po ovom pitanju nakon što su optužbe iznesene krajem prošle godine i nakon što sam ih demantovao, da čuju i moju stranu priče. Ukoliko vjeruju u sve to i imaju dokaze protiv mene, zašto od organa stranke nisu tražili da me izbaci iz stranke? Zašto im nije smetalo to što sam bio Predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo, što sam zatupnik u skupštini Kantona Sarajevo, gdje sam izabran glasovima građana, te delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine? Zašto to iznose tek sada kada sam kandidat za ministra kulture i sporta? Za sve što su javno iznijeli ce uskoro morati dokazivati na sudovima jer ću već sutra podnijeti tužbe za klevetu", poručio je Magoda.

Magoda je objavio i Uvjerenje o nekažnjavanju, Uvjerenje o neosuđivanju i obavještenje o obustavi istrage zbog krivičnog djela Nasilje u porodici jer nije bilo dovoljno dokaza.