Čekaju se pregledi
35

Hadžibegić razgovarao s Pjanićem nakon povrede: Hoda na štakama i trpi veliku bol

D. P.
Pjanić je doživio tešku povredu (Foto: Screenshot)
Pjanić je doživio tešku povredu (Foto: Screenshot)
Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić obavio je razgovor s jednim od najbitnijih članova Zmajeva, Miralemom Pjanićem, koji je danas doživio tešku povredu.
Pjanić se povrijedio u ranoj fazi utakmice između Khor Fakkana i Al Sharjaha, a ono što brine sve fanove jeste da se bh. veznjak sam povrijedio te se odmah uhvatio za zadnju ložu.

Snimak previjanja Pjanića u bolovima obišao je svijet, a prve prognoze nisu bile dobre. U međuvremenu se selektor Hadžibegić čuo s Pjanićem, nakon čega je izrazio nadu da će se oporaviti.

"Razgovarao sam s Miralemom Pjanićem više od 15 minuta, a prije nego ćemo obaviti razgovor, pogledao sam i trenutak povrede. Izgledalo je zaista loše. Međutim, prije povrede je imao pola sata zagrijavanja i još 20 minuta utakmice i nadam se da se ne radi o teškoj povredi zbog koje će dugo izostati sa terena. Naravno, nisam doktor, to su samo moja nadanja pa ćemo sačekati konačnu dijagnozu", rekao je selektor Hadžibegić.

Pjanić je igrao u sjajnoj formi u posljednje vrijeme i ova povreda je došla u najgorem mogućem trenutku. S tim se slaže i selektor BiH.

"Šteta zaista, jer je Miralem ušao u odličnu formu i ova povreda stiže u neugodan trenutak. U telefonskom razgovoru mi je objasnio da ga jako boli i da hoda na štakama, ali rekao mi je da mora sačekati još dan ili dva kako bi obavio detaljan pregled, nakon čega će saznati težinu povrede i dužinu odsustvovanja sa terena", dodaje Hadžibegić.

Selektor se nada da će Pjanić ipak biti spreman za utakmice koje slijede za nešto više od mjesec dana.

"Želim vjerovati da će nam se javiti sa dobrim vijestima i da ćemo Mireta imati na raspolaganju. Sačekat ćemo rezultate pregleda, a do tada se možemo samo nadati da povreda nije teška, ne samo zbog reprezentacije, već i zbog našeg Miralema", zaključuje selektor.

Podsjetimo, BiH otvara ciklus kvalifikacija protiv Islanda i Slovačke u martu, a već se povrijedio još jedan veznjak Muhamed Bešić, tako da bi ovo bio još veći hendikep za Zmajeve.