Uslijedit će prošivanje
286

Pogledajte kako iz zraka izgleda novi teren Koševa dok se FK Sarajevo sprema za Mostar

D. P.
Stadion Koševo iz zraka (Foto: D. S./Klix.ba)
(Foto: D. S./Klix.ba)
Stadion Asim Ferhatović Hase dobio je novi travnjak, a u galeriji portala Klix.ba možete pogledati kako koševski teren izgleda tokom prvih sunčanih dana u 2023. godini.

Još od 9. augusta prošle godine FK Sarajevo čeka na završetak radova i povratak na stadion Asim Ferhatović Hase. Prošlo je više od šest mjeseci i bliži se povratak premijerligaškog nogometa na Koševo.

Tokom izvođenja radova bilo je nesuglasica na relaciji izvođač radova - nadzorni odbor, ali se sada radovi privode kraju.

Međutim, stadion Asim Ferhatović Hase neće biti spreman za prva dva domaća susreta Sarajeva u drugoj polusezoni pa je tako Bordo klub zatražio od Nogometnog saveza BiH da te utakmice odigra na stadionu Rođeni u Mostaru.

Dok se čeka potvrda Nogometnog saveza BiH o odigravanju domaćih utakmica na zamjenskom terenu, odnosno stadionu Rođeni, teren Koševa poprima sve bolji izgled.

Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba

U našoj galeriji možete pogledati kako danas izgleda teren. Prema našim informacijama, preostalo je završiti prošivanje postavljene hibridne trave, za što je potrebno petnaestak dana, te postavljanje golova.

Podsjetimo, u prvoj fazi rekonstrukcije travnjaka u Premijer ligi BiH, osim stadiona Asim Ferhatović Hase, radilo se i još se radi na stadionima Rođeni u Mostaru, Tušanj u Tuzli, Gradski stadion u Banjoj Luci i Pod Bijelim Brijegom u Mostaru.