Afera "Respiratori"
73

Vidović nakon ročišta: Novalić tokom pandemije nije radio ništa što nisu i drugi državnici

V. K.
Vasvija Vidović (Foto: I. L./Klix.ba)
Vasvija Vidović (Foto: I. L./Klix.ba)
Braniteljica federalnog premijera Fadila Novalića Vasvija Vidović obratila se javnosti nakon današnjeg suđenja na kojem je počelo iznošenje završnih riječi u slučaju "Respiratori".

Nakon izlaska iz sudnice, Vidović je rekla kako još nije svjedočila ovakvom iznošenju završnih riječi.

"Kad se daju završne riječi onda se dokazi poimenice nabrajaju, citiraju dijelovi, navodi relevantnost dokaza. Ja danas nisam čula profesionalnu završnu riječ. O svemu drugome ćemo mi u svojim izlaganjima davati obrazloženja, imajući u vidu dokaze", rekla je Vidović.

Poručila je kako premijer FBiH Fadil Novalić tokom pandemije nije radio ništa što nisu radili i drugi državnici širom svijeta.

"Optužba i optužnica jesu postavljeni zbog mog branjenika. O tome šta je trebao raditi premijer FBiH, govorit ću sljedeći put. Nije radio ništa što nisu radili ni drugi premijeri, predsjednici, državnici zemalja. Mi smo osporavali pravni kontekst o kojem nismo čuli niti riječi. Sve je urađeno u okviru regulative i međunarodne zajednice koja je davala smjernice tokom pandemije. Postojale su obavezujuće konvencije i međunarodni propisi o javnim nabavkama", zaključila je Vasvija Vidović.