Živio u Diyarbakiru
0

Hadžibegića zemljotres zatekao u Istanbulu: Saosjećam s bolom turskog naroda u ovim trenucima

E. B.
Faruk Hadžibegić (Foto: D. S./Klix.ba)
Faruk Hadžibegić (Foto: D. S./Klix.ba)
Selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine Faruka Hadžibegića veliki zemljotres u Turskoj je zatekao u Istanbulu, a kako je istakao u razgovoru za Klix.ba, mnogo ga je pogodila ova tragedija u zemlji u kojoj je živio 2005. i 2006. godine.

"Ovdje je veoma teška je situacija, nažalost ima mnogo mrtvih, već više od 1.200 osoba je poginulo", rekao je na početku razgovora Hadžibegić.

Hadžibegić je od marta do maja 2006. godine stanovao u Diyarbakiru, jednom od gradova najviše pogođenih zemljotresom vodeći Diyarbakirspor.

"Čuo sam se sa dvojicom ljudi iz uprave Diyarbakirspora, bilo im je drago što sam ih pozvao da vidim kako su. Izuzetno mi je žao što se ovo desilo i totalno saosjećam s bolom turskog naroda u ovim trenucima", rekao je Hadžibegić.

Hadžibegić se ovih dana nalazi u Turskoj jer obilazi naše reprezentativce. Danas se, zajedno sa direktorom reprezentacije Zvjezdanom Misimovićem sastao sa golmanom našeg nacionalnog tima Ibrahimom Šehićem, kao i njegovim trenerom u Konyasporu Aleksandrom Stanojevićem.

"Zbog zemljotresa su odgođeni mečevi u prvenstvu Turske, tako da večeras nećemo gledati planirano gostovanje Šehićevog Konyaspora protiv Fenerbahčea. Bez obzira na to, iskoristili smo njegov dolazak u Istanbul da se vidimo sa njim i trenerom Stanojevićem. Razmijenili smo mišljenja i nastavljamo sa našim aktivnostima", rekao je selektor Hadžibegić.