"King Richard"
3

Serena Williams prvi put javno progovorila o Willu Smithu nakon incidenta na Oscaru

L. R.
Serena Williams (Foto: Twitter)
Serena Williams (Foto: Twitter)
Serena Williams nedavno je prvi put javno govorila o Willu Smithu nakon incidenta kojeg je napravio na dodjeli Oscara prošle godine.
Teniserka Serena Williams tokom intervjua za "CBS Mornings" u srijedu se oglasila i povodom incidenta na prošlogodišnjoj dodjeli Oscara, kada je Will Smith, koji je glumio njenog oca u biografskom filmu "King Richard".

Iako se intervju nije odnosio na spomenuti događaj, voditeljica Gayle King spomenula ga i pitala teniserku kako se osjećala u vezi s tim obzirom na to da je ona bila jedna od producentica filma.

"Mislila sam da je to tako nevjerojatan film i osjećam da je nakon toga postojao nevjerojatan film, koji je na neki način bio zasjenjen dokumentarac koji se dodjeljivao kad je izbila svađa. Svi smo mi nesavršeni i svi smo ljudi i trebamo biti samo ljubazni jedni prema drugima", izjavila je Williams.

Podsjećamo, na dodjeli nagrada 2022., Chris Rock se našalio na pozornici o izgledu Smithove supruge Jade Pinkett Smith, koja je otvoreno rekla da ima alopeciju. Nakon što je čuo šalu, Smith je bijesno vikao na Rocka prije, a onda izašao na pozornicu i ošamario ga.

Četiri mjeseca kasnije, Smith je objavio video u kojem govori o svađi. Rekao je da se duboko kaje zbog svojih postupaka i nazvao je svoje ponašanje neprihvatljivim. Zbog šamara, glumcu je zabranjeno prisustvovati dodjeli Oscara ili bilo kojem događaju vezanom uz dodjelu Oscara narednih 10 godina.