Oglasio se na Instagramu
45

Tom Brady objavio kraj karijere, ovaj put zauvijek

D. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Karijera legendarnog NFL igrača Toma Bradyja definitivno je završena.

Legendarni Brady se povukao i 2022. godine, ali se ubrzo predomislio i vratio u akciju s Tampa Bay Buccaneersima, no ovog puta je odluka o završetku NFL karijere konačna.

"Odmah ću preći na stvar, povlačim se, zauvijek. Znam da je proces bio velika stvar prošli put, tako da sam odlučio da ću nakon buđenja odmah pritisnuti dugme za snimanje i prvo vas obavijestiti. Zaista, hvala vam svima, svakom od vas na podršci. Mojoj porodici, prijateljima, saigračima, rivalima...mogao bih nastaviti zauvijek, previše vas je. Hvala vam što ste mi omogućili da živim svoj najveći san. Volim svoju porodicu, prijatelje, trenere, volim fudbal i sve vas", poručio je Brady.

Njega mnogi smatraju najboljim quarterbackom u historiji NFL-a, a u 23 sezone je sedam puta osvojio Super Bowl. Svoju karijeru je proveo u New England Patriotsima gdje je bio čak 20 godina, a po isteku ugovora je obukao dres Tampa Bay Buccaneersa 2020. godine. Nakon prošle sezone se prvi put povukao, no predomislio se i nastavio igrati.

Ove sezone je postao najstariji quarterback koji je startao u jednoj NFL utakmici, a prvi je igrač u historiji koji je nadmašio granicu od 85.000 jardi u regularnom dijelu sezone, odnosno 100.000 jardi ukupno.

U ovoj sezoni je sa svojim timom došao u doigravanje, ali su ih zaustavili Cowboysi i okončali im sezonu. Nakon toga je i Brady odlučio završiti svoju bogatu karijeru.