Golijada u nastavku
73

Sarajevo ubjedljivo i u drugoj pripremnoj utakmici, dva gola novajlije Guliashvilija

H. H.
Foto: FK Sarajevo
Foto: FK Sarajevo
Nogometaši Sarajeva ostvarili su sigurnu pobjedu protiv niželigaša Famosa iz Hrasnice rezultatom 5:1 u drugom kontrolnom meču na pripremama u Međugorju.

U prvom poluvremenu nije bilo pogodaka, ali je u nastavku Bordo tim uspio da opravda ulogu favorita. Samo što je počelo drugo poluvrijeme Džafić je doveo Sarajevu u vodstvo, a potom je mladi Ališah nakon kornera glavom u 60. minuti povisio na 2:0.

Na 3:0 povisio je Čataković u 64. minuti nakon vrlo lijepe akcije koševskog ligaša, a u posljednjih deset minuta viđena su još tri pogotoka.

U 82. minuti novajlija u redovima Bordo tima Gruzijac Guliashvili postigao je svoj prvijenac, ali Famos je u 85. minuti smanjio golom Divjana na 4:1.

Konačnih 5:1 u 88. minuti drugim pogotkom postavio je Guliashvili.

Sarajevo je utakmicu počelo u sastavu: Šahinović, Vršajević, Martinović, Trako, Salčin, Đokanović, Čirjak, Ziljkić, Ikić, Varešanović, Oliveira.

U drugom poluvremenu igrali su: Dizdarević, Mulalić, Ališah (Nurković), Čelik, Tomašević, Mustafić, Ramić, Guliashvili, Avramovski, Džafić, Ćataković.

Podsjetimo, Sarajevo je u prvom kontrolnom susretu u Međugorju prije nekoliko dana pobijedilo istoimenu domaću ekipu rezultatom 4:0.

Ekipa Sarajeva će se nakon obavljenih priprema u Međugorju kratko vratiti u Sarajevo nakon čega je 30. januara planiran odlazak na glavni dio priprema u Antaliju.