Critics' Choice Awards
15

Kad giganti plaču: Brendan Fraser u suzama nakon osvajanja nagrade za "The Whale"

N. O.
Brendan Fraser na dodjeli nagrada Critics' Choice Awards (Foto: Twitter)
Brendan Fraser na dodjeli nagrada Critics' Choice Awards (Foto: Twitter)
Prepoznatljiv po svojoj skromnosti, glumac Brendan Fraser rasplakao se dok je primao priznanje za najboljeg glumca na dodjeli Critics' Choice Awards koja se održala sinoć u Los Angelesu.

Fraser (54) je osvojio nagradu za svoju prvu ulogu nakon skoro deset godina pauze u filmu "The Whale", koji je od premijere dobio niz pozitivnih reakcije te se pominje kao kandidat za Oscara.

Fraserov govor je počeo lagano, prije nego što se pretvorio u emotivnu posvetu reditelju filma, Darrenu Aronofskyju, kojem je zahvalio što ga je doveo do uspjeha.

Rasplakavši se, rekao je prisutnima: "Bio sam u divljini i vjerovatno je trebalo da ostavim tragove od mrvica hljeba. Ali pronašao si me i kao svi najbolji reditelji pokazao si mi kuda moram da idem da bih stigao tamo gdje treba da budem".

Dok su njegove kolege iz filmske industrije u publici djelovale vidno dirnute njegovim riječima, nastavio je: "Ako si tip kao što je Charlie kojeg igram u ovom filmu i na bilo koji način se boriš s gojaznošću ili se osjećaš kao da si u mračnom moru, onda želim da znaš da i ti možeš imati snage samo da staneš na noge i odeš do svjetla."

Glasom drhtavim od emocija, zaključio je: "Dobre stvari će se dogoditi."

U septembru, na Venecijanskom filmskom festivalu, Fraser je na sličan način bio preplavljen emocijama nakon što je dobio "osmominutne ovacije" kada se njegovo ime pojavilo na odjavnoj špici.

Glumac filma "The Mummy" doživio je dramatičnu fizičku transformaciju i morao je nositi protezu kako bi prikazao muškarca od 270 kg u psihološkoj drami Darena Aronofskyja.