Ispred Vječne vatre
1.4k

Dubioza kolektiv priredila veličanstven koncert u Sarajevu, slavlje se nastavlja

N. C.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Bh. grupa Dubioza kolektiv priredila je nezaboravnu noć građanima i posjetiocima Sarajeva, a energični nastup nastavljen je i skoro sat nakon ponoći ispred Vječne vatre.

Nastup Dubioze kolektiv počeo je u 23 sata izvođenjem nekoliko numera, a onda im se na bini pridružila sarajevska grupa Helem nejse te su zajedno otpjevali jednu pjesmu. Nakon čega je uslijedilo odbrojavanje i ulazak u novu 2023. godini.

Na sceni ispred Vječne vatre pojavila se i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić koja je poželjela Sarajlijama uspješnu 2023. godinu. Uz nju se na bini našao i Johann Sattler koji je također prisutnima čestitao Novu godinu, ali i kandidatski status.

Iako je sat označio ponoć zabava nije završena, šta više, zabava je tek počela. Svoj nastup nastavila je popularna grupa te su se nizale pjesme "Blam", "Walter", "Recesija", "Himna generacije" i mnoge druge.

Potom su članovi grupe pozvali prisutne da uključe kamere na svojim mobitelima i da zajedno otplešu bosanski valcer. Također, poručili su publici da snimke podjele na društvenim mrežama, da Evropa vidi gdje se najbolje slavi te da svi dođu na sljedeću proslavu.

Nastup Dubioze kolektiv je završen 45 minuta iza ponoći, a Sarajlije i turisti će slavlje nastaviti u ugostiteljskim objektima i na privatnim zabavama. Večerašnji nastup ispred Vječne vatre pratilo je više od 25.000 ljudi.