Dobro nam došla
157

Fantastičan vatromet obojio nebo iznad Sarajeva, ušli smo u 2023. godinu

N. C.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić uz publiku i članove grupe Dubioza kolektiv odbrojavala je dok kazaljke nisu pokazale ponoć, a onda su nebo iznad Sarajeva obasjali brojni vatrometi.

Vatromet je posmatralo više od 15.000 hiljada ljudi koji su dočekali Novu godinu na otvorenom ispred Vječne vatre. Od posljepodnevnih sati glavne gradske ulice preplavili su građani i turisti, a atmosfera je bila na vrhuncu nakon što su se na bini pojavili članovi grupe Dubioza kolektiv.

Javni doček Nove godine u Sarajevu zvanično je počeo u 20:30 sati, a publika se zagrijavala uz DJ Nenada Kovačevića. Zvijezda večeri - grupa Dubioza kolektiv na scenu je došla u 23 sata, a prisutne će zabavljala i sat iza ponoći. Deset minuta prije ponoći na scenu su izašli i članovi sarajevske grupe Helem nejse te su zajedno sa Dubiozom otpjevali pjesmu.

Novogodišnje slavlje u Sarajevu ove godine organizirano je ispred Vječne vatre, a građani i turisti zakoračili su u novu godinu uz numere grupe Dubioza kolektiv.

Vatromet je tradicionalno organizovao Grad Sarajevo, ali ni građani nisu štedjeli. Treba istači da je ovo posljednja put da Grad Sarajevo organizuje vatrometa, a gradske vlasti su poručile da će od sljedeće godine pirotehnički spektakl na nebu biti zamijenjen svjetlosnim vizuelnim efektima i konfetima.