Dokaz velikog sukoba
0

Benzema izvršio "odstrel" francuskih igrača na društvenim mrežama, sada prati samo petoricu

H. H.
Mbappe je jedan od igrača koje je Benzema nastavio pratiti (Foto: EPA-EFE)
Mbappe je jedan od igrača koje je Benzema nastavio pratiti (Foto: EPA-EFE)
Karim Benzema (35) oprostio se od nogometne reprezentacije Francuske prije nekoliko dana, a as Real Madrida je na Instagramu prestao pratiti sve osim petorice svojih bivših saigrača iz selekcije Trikolora.

Iako se činilo da će u najboljoj životnoj formi dobiti šansu da ispiše veliku priču s naciolanim timom - na kraju je zbog povrede, i nekih unutrašnjih sukoba - stavio tačku i objavio kraj. Unutrašnji sukob je, kažu Francuzi, mnogo dublji, a to potvrđuje i njegov najnoviji potez.

Zvanično najbolji nogometaš svijeta bio je primoran propustiti Svjetsko prvenstvo jer je imao problema s povredom, a već danima su sve glasnije špekulacije da je selektor Francuske Didier Deschamps odbio u nokaut fazi priključiti Realovog napadača i da su njih dvojica u svađi.

Mediji su pisali da igrači Francuske nisu najbolje prihvatili Benzemin povratak u reprezentaciju, a sada Marca izvještava da je Benzema izvršio "odstrel" na društvenim mrežama i prestao je pratiti sve osim petorice svojih bivših saigrača u nacionalnom timu, a to su Eduardo Camavinga, Aurelien Tchouaméni, Kylian Mbappe, Raphael Varane i Marcus Thuram.

Benzema je čak odbio i ponudu francuskog predsjednika Emmanuela Macrona da njegovim privatnim avionom ode u Katar na finalnu utakmicu, te je jasno da je žestoko zamjerio svojim dojučerašnjim saigračima i selektoru Deschampsu nakon čega se odlučio i povući iz reprezentacije.

Benzema je u dresu Francuske odigrao 97 utakmica i postigao je 37 golova. Svakako, ostat će upamćeno da šest godina nije nastupao za Trikolore, prije nego se vratio 2021. godine.

Benzema je 2015. godine izbačen iz reprezentacije Francuske zbog skandala u kojem ga je saigrač Mathieu Valbuena optužio da ga je ucjenjivao njegovim porno snimcima, a napadač Real Madrida je te navode uvijek demantovao.