Svjetsko prvenstvo
148

Tok utakmice: Hrvatska - Maroko 2:1

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Hrvatske i Maroka danas na Khalifa International stadionu igraju utakmicu za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu, a tekstualni prijenos susreta možete uživo pratiti na portalu Klix.ba.

90+7' - Kraj utakmice! Hrvatska je treća na svijetu!

90+6' - Kakva šansa za Maroko! En Nesyri je uputio opasan udarac glavom koji je prozujao nekoliko centimetara iznad prečke.

90+5' - Izmjena u Hrvatskoj. Jakić će ući u igru, a izaći će Oršić.

87' - Kakva prilika za Hrvatsku! Kovačić se našao u odličnoj situaciji i šutirao, ali je pucao neprecizno i lopta je otišla pored gola.

85' - Žuti karton za Amallaha. Uslijedila je žustra reakcija Marokanaca. Zakuhalo se na terenu.

76' - Sudija Al Jassim je prekinuo igru i odlučio provjeriti putem VAR tehnologije prigovor Hrvata zbog nedosuđenog penala. Ipak, pokazao je da nema penala i igra se može nastaviti.

75' - Kakva prilika za Maroko! En Nesyri je dobro utrčao u šesnaesterac na centaršut i pucao, ali je golman to fantastično odbranio.

74' - Hrvati su sada tražili penal! Gvardiol je pao nakon duela u šesnaestercu, ali je sudija samo odmahnuo na prigovore igrača.

69' - Prvi žuti karton na utakmici, a dobio ga je Ounahi zbog prigovaranja sudiji.

67' - Seriju izmjena zaokružuje Maroko. Zbog povrede je izašao El Yamiq, a ušao je Amallah.

66' - Dvostruka izmjena i kod Hrvata. Izašli su Livaja i Majer, a ušli su Pašalić i Petković.

64' - Dvostruka izmjena kod Maroka. Izašli su Dari i Boufal, a ušli su Benoun i Zaroury.

61' - Problemi sada za Dalića jer Kramarić ne može nastaviti igru. Njegova povreda je ozbiljna i zamijenit će ga Vlašić.

56' - Evo nove izmjene kod Maroka. El Khannous izlazi, a Regragui je odlučio da će ući Ounahi.

47' - Odlična prilika za Hrvatsku na otvaranju drugog poluvremena! Perišić odlično šalje loptu koju preuzima Oršić i s ivice šestnaesterca puca malo kraj lijeve stative.

46' - Regragui je napravio prvu izmjenu. Chair je ušao u igru, a izašao je Sabiri.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme!

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

45+3' - Gotovo prvo poluvrijeme! Sjajna utakmica s mnogo prilika i čak tri gola.

42' - GOOOOOL! Hrvatska ponovo vodi, a strijelac je Oršić! Hrvati su prvo izgubili loptu u napadu, ali je uslijedila greška Marokanaca. Livaja je potom uposlio Oršića koji fenomenalno pogađa suprotni ugao marokanskog gola za 2:1.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

37 ' - Nova velika prilika za Maroko! Ziyech je odlično ubacio iz kornera, najvisočiji je bio En Nesyiri, ali je lopta otišla lijevo od gola. Marokanci sve opasniji.

33' - Ponovo velika prilika za Maroko! El Khannous je iz kontre dobro uposlio Boufala koji se našao u odličnoj situaciji, ali je nije dobro šutirao i lopta je otišla visoko iznad gola. Šanse se redaju kao na traci.

29' - Velika šansa za Maroko! Hakimi je izdržao sve duele i probio desnu stranu, ali je poslao prejaku loptu prema petercu pa je En Nesyri nije uspio stići. Gledamo spektakularnu utakmicu punu prilika i golova.

24' - Kakva šansa za Hrvatsku! Modrić je odlično prizemno šutirao s ivice šesnaesterca, ali je golman odlično odbranio. Ostaje 1:1.

18' - Velika prilika za Hrvatsku! Oršić je dobro prošao u šesnaesterac Maroka te se izborio za šut. Ipak, u posljednji tren je izblokiran pa je propala ova šansa Hrvata da ponovo dođu u vodstvo.

9' - GOOOOOL! Maroko je izjednačio, a pogodio je Dari! Ponovo je to bio slobodni udarac, a nakon greške hrvatske odbrane najbolje se snašao Dari koji glavom trese mrežu za 1:1.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

7' - GOOOOOL! Hrvatska je povela, a strijelac je Gvardiol! Bila je to akcija kao iz udžbenika iz slobodnog udarca. Perišić je glavom asistirao Gvardiolu koji je u stilu rutinskih napadača zakucao loptu u mrežu za 1:0.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

6' - Početak utakmice pripada Hrvatskoj koja ima potpunu kontrolu posjeda lopte, a stigli su izvesti i jedan korner. Maroko za sada rezervisan.

1' - Počela je utakmica!

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

15:55 - Izvode se nacionalne himne i sve je spremno za početak utakmice koju će suditi Abdulrahman Al Jassim iz Katara.

15:50 - Prvi međusobni duel Hrvatska i Maroko su imali upravo na ovom prvenstvu kada su se sastali u prvom kolu grupne faze. Ta utakmica je na kraju okončana bez pogodaka.

15:45 - Baš kao i Hrvatska, i Maroko je prvi poraz doživio u polufinalu od Francuske. Marokanci su bili nešto uspješniji do tada od Hrvata budući da su upisali tri pobjede i dva remija. Osminu finala su prošli nakon penala protiv Španije. Već su ostvarili najveći uspjeh Maroka, ali i afričkog nogometa, a eventualnim osvajanjem trećeg mjesta bi zaokružili fenomenalnu priču.

15:40 - Hrvatska je nedavno protiv Argentine u polufinalu doživjela ujedno i prvi poraz na prvenstvu. Prije toga su odigrali neriješeno čak četiri puta te su razbili Kanadu u grupnoj fazi. Osminu i četvrtfinale su prošli nakon penale te imaju veliki motiv da uspješne decenije krunišu novim odličjem sa smotre najboljih svjetskih selekcija.

15:35 - Stigli su sastavi! Selektor Hrvatske je napravio brojne izmjene u odnosu na polufinalni duel protiv Argentine, a promijenio je i formaciju. Umjesto 4-1-2-3 danas će igrati u formaciji 3-5-2. Iz ekipe su ispali Sosa, Lovren, Juranović, Brozović i Pašalić, a umjesto njih igrat će Šutalo, Stanišić, Majer, Oršić i Livaja. U prvom sastavu su: Livaković - Gvardiol, Šutalo, Stanišić - Perišić, Kovačić, Modrić, Majer, Oršić - Kramarić, Livaja.

Sastav Hrvatske (Foto: Twitter)
Sastav Hrvatske (Foto: Twitter)

I selektor Maroka je promijenio formaciju. Protiv Francuske je igrao 3-4-3, a danas će igrati 4-1-2-3. Novi igrači u ekipu su Attiat-Allah, El Khannous i Sabiri, a ispali su Saiss, Mazraoui i Ounahi. Od prve minute će igrati: Bono - Attiat-Allah, El Yamiq, Dari, Hakimi - Amrabat - El Khannous, Sabiri - Boufal, En Nesyri, Ziyech.

Sastav Marokanaca (Foto: Twitter)
Sastav Marokanaca (Foto: Twitter)

15:30 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos utakmice za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kataru između selekcija Hrvatske i Maroka. Utakmica se igra na Khalifa International stadionu s početkom u 16:00 sati.