Ko je izdao?
159

Vukanović objavio: Ovo je sporni listić koji Dodiku donosi kontrolu u Domu naroda BiH

G. M.
Foto: Blog Nebojše Vukanovića
Foto: Blog Nebojše Vukanovića
Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović objavio je fotografiju, kako tvrdi, glasačkog listića koji će odlučiti sastav srpskog kluba delegata u Domu naroda Parlamenta BiH.
"Ovaj glasački listić, koji je proglašen nevažećim, na kome je neko umjesto kvadrata ispred stranke stavio X preko naziva Partija demokratskog progresa, odlučio je ishod glasanja za delegate u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH", tvrdi Vukanović.

Podsjetimo da je danas obavljeno glasanje u Narodnoj skupštini RS za pet delegata u državnom Domu naroda, ali rezultati još nisu saopšteni.

U javnosti su se pojavile nezvanične informacije da će jedan nevažeći listić omogućiti SNSD-u Milorada Dodika da dobije četiri delegata u Domu naroda BiH i time kontrolni paket.

Na tom listiću prekriženo je cijelo polje sa nazivom liste umjesto da se x upiše samo u za to predviđeno malo polje sa strane.

Iako je nemoguće znati ko je kriv za ovaj nevažeći listić, Vukanović za to optužuje stranke sa sjedištem u Sarajevu.

"Činjenica da je Nebojša Radmanović izabran za člana Kolegija u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH glasovima poslanika SDP-a i Osmorke najbolje pokazuje simbiozu i tajni dogovor Nikšića, Mijatovića i Dodika, a spinovanja javnosti neće im pomoći da prikriju tragove", napisao je Vukanović.

Podsjetimo da su iz Pokreta za državu najavili da će glasati za opoziciju kako Dodik ne bi dobio četvrtog delegata u Domu naroda.