Kritikovana zbog odjeće
319

Ivana Knoll: Katarani su mi rekli da mogu nositi šta hoću

D. B.
Popularna navijačica reprezentacije Hrvatske, Ivana Knoll, našla se na udaru kritika zbog svog odijevanje u Kataru gdje se održava Svjetsko nogometno prvenstvo, no ona tvrdi da su joj Katarani potvrdili da može nositi šta želi.

Stroga pravila u Kataru su poznata stvar. no Knoll smatra da njeno oskudno odijevanje ne vrijeđa nikog, iako su posjetioci upozoreni da izbjegavaju odjeću koja pretjerano otkriva tijelo.

Nakon uske haljine koju je nosila tokom utakmice Hrvatske i Maroka, Knoll se odlučila za još provokativnije izdanje za susret Vatrenih s Kanađanima.

"Katarani su mi potvrdili da mogu nositi šta god želim. Nisam znala da će moj video na kojem nosim bikini pored mora biti tako velika stvar. Cijela zemlja priča o tome. Svi me poznaju, vidjela sam da sam prihvaćena. Nije me strah da ću biti uhapšena zbog onog što jesam, ne smatram da mogu povrijediti nekoga tako što nosim bikini. Ako zbog toga zaslužujem biti uhapšena, uhapsite me", izjavila je Knoll za TMZ.

Katarska turistička zajednica je ranije savjetovala posjetiteljima da ne otkrivaju ramena i koljena.

"Očekuje se da posjetitelji poštuju lokalnu kulturu te da izbjegnu oskudnu odjeću u javnosti. To se odnosi na žene i muškarce", poruka je gostima.

Ipak, Knoll je obećala da će nositi "specijalnu odjeću" na utakmici koju Hrvatska igra protiv Belgije u četvrtak.