Svjetsko prvenstvo
1

Tok utakmice: Kamerun - Srbija 3:3

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Kameruna i Srbije danas od 11:00 sati na Al Janoub stadionu u Al Wakrahu igrali su utakmicu drugog kola Svjetskog prvenstva u Kataru, a tekstualni prijenos susrete mogli ste uživo pratiti na portalu Klix.ba.

90+7' - Gotova je utakmica!

90+4' - Žuti karotn za Milenkovića zbog prekršaja.

90+2' - Nova izmjena u Srbiji. Kostić izlazi, a zamijenit će ga Đuričić.

81' - Song odgovara Piksiju s dvostrukom izmjenom. Izašli su Mbeumo i Anguissa, a ušli su N'Koudou i Gouet.

79' - Trostruka izmjena kod Srbije. Piksi pokušava doći do pobjede. Izašli su Milinković-Savić, Živković i Veljković, a ušli su Grujić, Radonjić i Babić. Očekuje nas drama u finišu utakmice, obje selekcije love pobjedu.

67' - Dvostruka izmjena u Kamerunu. Izašli su Kunde i Ekambi, a ušli su Ondoua i Bassogog.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

66' - GOOOOOL! Kamerun dolazi do izjednačenja, a strijelac je Choupo-Moting! Bio je odlična kontranapad u kojem je odbrana Srbije očajno reagovala. Na kraju je Aboubakar dodao do napadača Bayerna koji ju je mirno pospremio u mrežu za 3:3.

64' - GOOOOOL! Kamerun smanjuje rezultat, a strijelac je Aboubakar! Odbrana Srbije je ispala i Aboubakar je izbio sam pre golmana kojeg majstorski lobuje. Bio je to najbolji gol prvenstva. Sudija je gol provjeravao putem VAR-a zbog eventualnog ofsajda, ali sve je bilo čisto. Sada je 3:2 za Srbiju.

55' - Song je pripremio prvu izmjenu. hongla je izašao, a zamijenio ga je Aboubakar. Izmjena i u Srbiji. Pavlović se povrijedio pa će ga zamijeniti Mitrović.

53' - GOOOOOL! Srbija je uvećala vodstvo, a strijelac je Mitrović! Bila je to fenomenalna akcija Srbije u napadu u kojoj su učestvovali gotovo svi igrači. Na kraju je Živković nesebično uposlio Mitrovića koji posprema loptu u mrežu za 3:1.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme!

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

45+8' - Gotovo je prvo poluvrijeme!

45+4' - Prvi žuti karton za Srbiju, a dobio ga je Jović na klupi.

45+3' - GOOOOOL! Srbija je preokrenula, a strijelac je Milinković-Savić! Živković je pokrenuo napad Srbije i onda uposlio Milinković-Savića koji puca s ivice šesnaesterca i matira nemoćnog golmana za 2:1.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

45+1' - GOOOOOL! Srbija je izjednačila, a strijelac je bio Pavlović! Bio je svršeno izveden slobodnjak Tadića koji je poslao loptu u šestnaesterac, a Pavlović je uspio najviše skočiti u blizini bijele tačke i odlično udariti loptu glavom koja završava u mreži.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

44' - Velika prilika ponovo za Kamerun! Kunde prošao kroz odbranu i na kraju pucao, ali mu je šut savršeno odbranio Milinković-Savić.

40' - Nešto mirniji period utakmice nakon uzbuđenja u prvih pola sata meča. Kamerunci čuvaju vodstvo i jedva čekaju odlazak na odmor.

30' - Žuti karton je dobio Bassogo koji sjedi na klupi za rezervne igrače zbog nesportskog ponašanja.

29' - GOOOOOL! Kamerun je poveo, a strijelac je Castelletto! Bio je to slobodni udarac za Kamerun s lijeve strane. Loptu je prvo udario N'Koulou koji je prebacio na drugu stativu gdje ju je usamljeni Castelletto samo pospremio u mrežu za 1:0.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

24' - Prvu žuti karton na utakmici, a dobio ga je Kamerunac N'Koulou.

19' - Sada je i Kamerun ozbiljno zaprijetio! Kunde je izbio sam iskosa s desne strane i uputio silovit udarac, ali mu je golman fantastično odbranio. Gledamo dobru utakmicu za sada.

17' - Kakva šansa za Srbiju! Kamerunci su nespretno reagovali u odbrani i nakon nekoliko odbijanja lopta je stigla do Mitrovića koji je iz odlične pozicije promašio čitav gol.

11' - Prva velika prilika na utakmici! Mitrović se majstorski oslobodio svog čuvara i sebi stvorio prostor za udarac. Uputio je dobar udarac, ali je pogodio stativu. Dosta sreće za Kamerun u ovim trenucima!

6' - Na početku utakmice se igra uglavnom između dva šesnaesterca te još uvijek nema nekih većih opasnosti pred golovima.

1' - Počela je utakmica na Al Janoub stadionu!

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

10:55 - Izvode se nacionalne himne. Sve je spremno za utakmicu koju će suditi Mohammed Abdulla Hassan Mohammed iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

10:50 - Ove dvije selekcije nikada nisu igrali takmičarsku međusobnu utakmicu, a prije 12 godina odigrali su prijateljski duel koji je pripao Srbiji rezultatom 4:3.

10:45 - Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi jučer je na konferenciji za medije najavio da će se njegova selekcija vratiti na pobjednički put.

"Za nas je Mundijal, praktično, počeo nakon utakmice s Brazilom. Situacija je sada mnogo bolje, pripremit ćemo utakmicu najbolje što možemo. Oba tima krenula su porazima, ali to ne umanjuje naše inspiracije. Vidjet ćemo ko je bolji", poručio je Piksi.

10:40 - Situacija u ovoj grupi je dosta jednostavna za sada. Brazil i Švicarska imaju po tri boda, dok su Kamerun i Srbija bez bodova. Shodno tome, sasvim je jasno da obje selekcije danas moraju jurišati na pobjedu kako bi zadržali šanse za prolaz u nokaut fazu Svjetskog prvenstva.

10:35 - Stigli su nam sastavi! Za Kamerun će od prve minute igrati: Epassy, Fai, Castelletto, N'Koulou, Tolo, Kunde, Anguissa, Hongla, Mbeumo, Choupo-Moting i Toko Ekambi.

Početni sastav Kameruna (Foto: Twitter)
Početni sastav Kameruna (Foto: Twitter)

I selektor Srbije Dragan Stojković se odlučio za startnu postavu u kojoj će igrati s Mitrovićem u špicu. Iz ekipe su ispali Gudelj i Mladenović, a upali su Maksimović i Kostić. Početni tim čine: V. Milinković-Savić, Milenković, Veljković, Pavlović, Živković, Lukić, Maksimović, Kostić, Tadić, Mitrović i S. Milinković-Savić.

Početni sastav Srbije (Foto: Twitter)
Početni sastav Srbije (Foto: Twitter)

10:30 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos utakmice drugog kola Svjetskog prvenstva u Kataru između Kameruna i Srbije. Utakmica se igra na Al Janoub stadionu u Al Wakrahu s početkom u 11:00 sati.