Meč 2. kola
0

Tok utakmice: Hrvatska - Kanada 4:1

K. H.
Foto: EPA-EFE
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Hrvatske i Kanade igrali su izuzetno važan meč 2. kola grupne faze Svjetskog prvenstva u Kataru, a na portalu Klix.ba mogli ste pratiti tekstualni prijenos ovog zanimljivog susreta.
Kraj utakmice

90+5' - Nema više bilo kakve dileme u ovom meču.

Hrvatska - Kanada 4:1 (Majer 90+4')

90+4' - Goooooooooool! Hrvatska je riješila pitanje pobjednika, postigla je i četvrti pogodak. Izašli su Oršić i Majer sami na golmana Kanade, a nakon toga Oršić nesebično dodaje loptu do svog saigrača kojem nije bilo teško da loptu pospremi u praznu mrežu. Potop Kanade u ovom meču!

90+3' - Šansa za Kanadu. Hoillet je šutirao, ali je lopta otišla pored gola.

90' - Igrat će se još šest minuta sudijske nadoknade.

90' - Oršić je šutirao iz dobre pozicije, ali je Borjan to odbranio.

88' - Sami finiš utakmice, Hrvatska sigurno čuva stečenu prednost.

86' - Trostruka izmjena u ekipi Hrvatske: Perišić, Modrić i Kovačić, a na terenu su Oršić, Majer i Pašalić.

85' - Modrić i Miller su nakon koškanja dobili žute kartone.

82' - Perišić je probao lijevom nogom s distance, ali je njegov udarac otišao daleko od gola.

78' - Velika šansa za Hrvatsku! Nakon još jedne lijepe akcije Hrvatske, Perišić je dodao do Kovačića, on je proslijedio do Brozovića čiji udarac brani Borjan.

77' - Hoillet je pokušao s nekih 25 metara, ali je to bilo očajno i otišlo je daleko od gola Hrvatske.

72' - Kramarić izlazi iz igre, a na terenu je Vlašić.

72' - Nova šansa za Hrvatsku! Kramarić je umalo postigao hat-trick, malo je zakasnio na centaršut s desne strane.

Hrvatska - Kanada 3:1 (Kramarić 70')

70' - Goooooooooooooooooool! Perišić je asistirao za Kramarića, a on nakon sjajnog prijema lopta još bolje pogađa dalji ugao i donosi veliku prednost od 3:1 za svoj tim!

63' - Imali su Kanađani šansu iz slobodnog udarca, ali je Davies jako loše šutirao i pogodio živi zid.

60' - Livaja izlazi iz igre, na terenu je Petković. Ovo je 24. utakmica za napadača Dinama. Izmjena i kod Kanađana, Hoillet je ušao, Laryea izašao van igre.

58' - Fantastičan meč, konstantno se igra s jedne na drugu stranu.

56' - Lovren je dobio žuti karton nakon oštrog prekršaja. Sudija je pustio prednost, Kanađani su izborili korner, ali je sudija zapamtio štoperu Hrvatske ovaj prekršaj i pokazao javnu opomenu.

54' - Velika prilika za Hrvatsku! Bila je to jako lijepa akcija, Modrić je odigrao povratnu loptu za Kramarića, koji je šutirao iz prve, no Borjan je ovaj put jako dobro reagovao.

49' - Velika šansa za Kanadu! Rezervista Osorio je šutirao s distance, lopta odlazi malo pored gola Livakovića.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. S centra su krenuli nogometaši Kanade. Osorio i Kone su na terenu umjesto Larina i Eustaquija.

Prvo poluvrijeme

45+5' - Još jedna šansa za Hrvatsku! Perišić je istrčao kontranapad, pratio ga je štoper Gvardiol koji je u napad došao iz nevjerovatnim trkom iz svog kaznenog prostora, ali su se Kanađani odbranili i izbacili loptu u korner.

45+4' - Još jedan dobra akcije Hrvatske, Livaja je pokušao dodati do Perišića, ali je Borjan to pratio i dobro istrčao i uhvatio loptu.

45+2' - Šansa za Hrvatsku! Imali su situaciju pet na tri, ali je Kramarić na kraju šutirao lijevom nogom. Njegov udarac je otišao preko gola. Definitivno najboljih 45 minuta koje smo vidjeli na ovom Mundijalu!

45' - Igrat će se još pet minuta sudijske nadoknade.

Hrvatska - Kanada 2:1 (Livaja 44')

44' - Goooooooool! Sjajan pogodak postiže Livaja, odlično je pogodio s vrha kaznenog prostora, Borjan nije imao nikakvu šansu. Kakav preokret Hrvatske za samo osam minuta, Kanađani u nevjerici.

40' - Zaista sjajan meč gledamo, jedan od najboljih na ovom prvenstvu.

Hrvatska - Kanada 1:1 (Kramarić 36')

36' - Gooooooooooooooooool! Hrvatska zasluženo dolazi do poravnanja! Perišić je dodao do Kramarića, a on pogađa za 1:1 i vraća stvari na početak. Bili su Hrvati bolji i sasvim zasluženo su se vratili.

35' - Velika šansa za Hrvatsku! Kovačić je dodao do Livaje, napadač Hajduka šutira, ali Borjan sjajno brani. Najbolja šansa na utakmici!

30' - Još 15-ak minuta u prvom poluvremenu, ovo je rezultat koji nikako ne odgovara Hrvatima, posebno nakon pobjede Maroka protiv Belgije.

26' - Hrvatskoj je poništen gol koji je postigao Kramarić jer je prije toga Livaja bio u nedozvoljenoj poziciji.

22' - Prva šansa za Hrvatsku! Kovačić je prošao kroz sredinu, dodao do Livaje koji nije zahvatio loptu na najbolji način.

20' - Imali su Kanađani korner, ali nije bilo nove opasnosti po gol Livakovića.

17' - Juranović je dodao do Perišića u kaznenom prostoru Kanade, ali nogometaš Tottenhama pravi prekršaj u napadu.

15' - Kanada nije odustala od svog stila igre i uvijek kada je lopta u nogama nogometaša Hrvatske, vrše pritisak i pokušavaju što prije doći do nje. Tako su igrali i protiv Belgije te bili znatno bolji tim, ali su na kraju doživjeli poraz rezultatom 1:0.

12' - Prvi korner za Hrvatsku, Modrić je ubacio, ali brane se Kanađani.

7' - Kramarić je bio na desnoj strani, izborio se za prostor i ubacio, ali je Borjan to uhvatio, iako je imao manjih problema.

6' - Hrvati su odmah preuzeli kontrolu nad loptom, pokušat će što prije doći do poravnanja.

2' - Davies je postao prvi nogometaš reprezentacije Kanade u historiji koji je postigao gol na Mundijalu.

Hrvatska - Kanada 0:1 (Davies 2')

2' - Gooooooooooooool! Kakav početak utakmice, šok i nevjerica za Hrvatsku! Davies je u 1:10 minuti pogodio za vodstvo Kanade i to nakon što je iskoristio uspavanost Juranovića i preko njega pogodio glavom, a centrirao mu je Buchanan s desne strane.

1' - Utakmica je počela. S centra su krenuli nogometaši Hrvatske. Ovo je prvi međusobni duel Hrvatske i Kanade.

16:55 - Igrači izlaze na teren, slijedi intoniranje nacionalnih himni, a nakon toga i početak utakmice.

16:45 - Kakvu važnost današnja utakmica ima za Hrvatsku:

16:40 - "Očekujem da ćemo biti pravi i pružiti bolju igru nego u prošloj utakmici. U vrhu napada je Marko Livaja, bit će klasična devetka, dok će Kramarić biti desno i više lutati. Nadamo se da ćemo imati igrača više u završnici s njim, Perišićem i Livajom. Nadam se da ćemo biti opasniji za protivnički gol", rekao je za HRT Ivica Olić, pomoćnik selektora Dalića.

16:35 - Utakmica je dobila potpunu drugačiju važnost nakon što je ranije Maroko šokirao Belgiju i pobijedio je rezultatom 2:0. Marokancima, tako, u posljednjem kolu protiv Kanade treba samo bod za prolazak u osminu finala, dok Hrvatskoj mnogo toga ovisi o današnjem meču.

U slučaju da dođu do pobjede, potreban će im biti samo bod protiv Belgije, a u slučaju da danas ne osvoje tri boda, morat će u posljednjem kolu pobijediti Belgiju za plasman u nokaut fazu.

Tabela:

Standings provided by Sofascore

16:30 - Poznati su sastavi:

Za Kanadu od prve minute igraju: Borjan, Johnston, Miller, Vitori, Laryea, Eustaquio, Hutchinson, Davies, Buchanan, Larin i David.

Za Hrvatsku od prve minute igraju: Livaković, Lovren, Gvardiol, Sosa, Juranović, Brozović, Modrić, Kovačić, Kramarić, Livaja i Perišić.

16:30 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos utakmice 2. kola grupne faze Svjetskog prvenstva u Kataru između selekcija Hrvatske i Kanade. Meč se igra na stadionu Khalifa u Dohi s početkom u 17 sati.