Još jedan, glavni korak
95

Na Koševu radno i za Dan državnosti, rekonstrukcija terena stigla do završne faze

D. P.
Radovi stigli do završne faze (Foto: Facebok/Sejad Đozo)
Radovi stigli do završne faze (Foto: Facebok/Sejad Đozo)
Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo otkrio je kako napreduju radovi na rekonstrukciji terena na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Stadion Koševo jedan je od onih koji su trenutno pod rekonstrukcijom u sklopu projekta Nogometnog saveza BiH, a navijači Sarajeva s nestrpljenjem očekuju povratak nakon nešto dužih radova.

No, današnje informacije trebale bi obradovati sve zaljubljenike u bordo boju, pošto je rekonstrukcija terena, prema riječima vijećnika Đoze, došla do posljednje faze.

Iako je danas praznik - Dan državnosti Bosne i Hercegovine, radovi nisu stali ni danas, a izvodili su ga radnici iz inostranstva.

"Informisani smo da su, u periodu od našeg posljednjeg obilaska, postavljeni grijači i zadnji sloj pijeska, tzv. hranidbeni sloj, koji je posljednja faza izvođenja pripremnih radova na uređenju travnatog terena, po UEFA standardima", naveo je Đozo na svojoj Facebook stranici.

U narednoj fazi slijedi polaganje trave. Nadzorni organi su istakli da, ukoliko to budu dozvolili vremenski uvjeti i ako ne bude velikih minusa, slijedi redanje busenja, odnosno travnate podloge koja stiže iz Grčke.

"S obzirom na to da nam, po prognozama, dolaze hladniji dani i minusi, vjerojatnije i izglednije je da će trava biti postavljena u narednoj godini, i to početkom proljeća. Iako nikada nismo dobili odgovor od Nogometnog saveza BiH na pitanja kada će radovi biti okončani i zbog čega kasne, mi odustati nećemo, i dalje ćemo pratiti njihovo izvođenje i, nadamo se, skoro privođenju kraju", dodaje se u objavi Đoze.

Podsjetimo, dok traju radovi na Koševu, nogometaši Sarajeva svoje domaće utakmice igraju na Bilinom Polju u Zenici.