Podvig za historiju
133

Ronaldo će dugo pamtiti Ganu: Postavio impresivan rekord i ponovo se "pretvorio" u selektora

D. P.
Ronaldo je "mijenjao" selektora ponovo (Foto: Screenshot)
Ronaldo je "mijenjao" selektora ponovo (Foto: Screenshot)
Cristiano Ronaldo je večeras postigao pogodak protiv Gane na otvaranju Svjetskog prvenstva u Kataru, a to znači i da je postigao rekord kojeg će bilo ko dostići.

Ronaldo je prvi igrač u historiji nogometa koji je postigao pogodak na pet uzastopnih svjetskih prvenstava. Pogodio je s bijele tačke u pobjedi protiv Gane rezultatom 3:2.

Kapiten Portugala je otvorio golijadu u 65. minuti s bijele tačke, a onda smo do kraja vidjeli još po dva pogotka na obje strane za uspješan početak Mundijala za ekipu Portugala.

Zanimljiva scena viđena je u finišu utakmice, a koju smo vidjeli nekada davno. Naime, Ronaldo se ponovo "pretvorio" u selektora i pored aut-linije srdačno je bodrio svoje saigrače nakon što je izašao iz igre.

Ronaldo se tom prilikom priključio selektoru Fernandu Santosu i pokraj aut-linije davao je upute svojim saigračima. Istu stvar učinio je u finalu Evropskog prvenstva 2016. kada je njegov tim osvojio titulu evropskog prvaka.

Na kraju je njegov kolega golman Diego Costa napravio veliku grešku i zamalo je poklonio izjednačenje Gani na 3:3, no iskupio se i odbranio. Za to vrijeme Ronaldo je doživio svojevrsnu traumu na klupi, a njegova reakcija brzo je obišla svijet.