Grupa C
26

Tok utakmice: Argentina - Saudijska Arabija 1:2

E. B.
Foto: EPA-EFE
(Foto: EPA-EFE)
Argentina i Saudijska Arabija su igrale susret prvog kola grupe C na Svjetskom prvenstvu. Saudijska Arabija je slavila nakon preokreta rezultatom 2:1, a tekstualni prijenos susreta mogli ste pratiti na portalu Klix.ba.
Kraj utakmice! Argentina - Saudijska Arabija 1:2

90+11' - Alvarez je šutirao glavom s pet metara, Al Owais pravi lijepu paradu i hvata loptu.

90+9' - Susret je nastavljen, Al Shahrawija je zamijenio Al Burayk.

90+5' - Al Owais je sada izletio i pogriješio, Di Maria je imao šut na prazan gol, ali se odlučio na dodavanje Messiju koji je potom previše driblao i upropastio šansu za gol. Owais je prilikom boksovanja lopte koljenom u lice udario svog saigrača Al Shahrawija kojem se u ovim trenucima ukazuje pomoć. Bio je ovo klasični nokaut.

90' - Igrat će se čak osam minuta sudijske nadoknade.

88' - Saudijci na sve načine pokušavaju "ukrasti" vrijeme i sudija Vinčić im dijeli žute kartone.

84' - Velika prilika za Argentinu! Di Maria je ubacio s desne strane, Messi iz peterca šutira glavom, ali Al Owais brani i taj udarac!

80' - Messi je imao idealnu priliku iz slobodnjaka sa 22 metra, no šutirao je veoma loše.

72' - Velika prilika za Argentinu! Messi je sjajno uposlio Di Mariju koji šutira iskosa sa desne strane, ali Al Owais brani!

70' - Argentina je bacila sve karte u napad. Saudijci se brane grčevito, čak je i asistent prvog gola, napadač Al Buraikan u posljednjoj liniji odbrane.

63' - Velika prilika za Argentinu! Tagliafico je šutirao sa pet metara, ali Al Owais čudesno brani!

59' - Selektor Argentine je napravio trostruku izmjenu, ušli su Enzo Fernandez, Julian Alvarez i Lisandro Martinez.

53' - GOOOL!!! Saudijska Arabija je preokrenula! Salem Al Dawsari! Najbolji igrač Saudijske Arabije je postigao eurogol za veliki preokret u Lusailu!

48' - GOOOL!!! Saudijska Arabija je izjednačila! Saleh Al Shehri! Al Buraikan je sjajno uposlio Al Shehrija koji je matirao Martineza za 1:1!

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj prvog poluvremena. Argentina - Saudijska Arabija 1:0 (Messi penal 10')

45' - Igrat će se još pet minuta sudijske nadoknade. Bilo je zaista mnogo prekida zbog povreda, VAR je u dva navrata intervenisao, te ovolika nadoknada nije iznenađenje.

35' - Ponovo poništen gol za Argentinu. Ovaj put je Lautaro bio u mnogo većem ofsajdu nego prošli put.

27' - Još jedan poništen gol za Argentinu! Lautaro Martinez je pogodio, ali je bio u milimetarskom ofsajdu!

22' - Messi je pogodio i drugi put, no sviran je ofsajd. Messi je bio nekoliko desetaka centimetara u ofsajdu.

18' - Sada je Saudijska Arabija napravila nekoliko smislenih akcija. No, svaki put kad bi došli pred kazneni prostor izgubili su loptu.

10' - GOOOL!!! Argentina vodi! Lionel Messi! Rutinski je realizovao penal i sedmi put se upisao u strijelce na svjetskim prvenstvima.

8' - Penal za Argentinu! Vinčić je gledao VAR snimak nakon kornera i dosudio je penal!

1' - Susret je počeo. Messi je šutirao u prvom napadu, a Al Owais je odbranio.

10:53 - Glavni sudija današnjeg meča je dobro poznat našoj javnosti. Radi se o Slovencu Slavku Vinčiću koji je uhapšen u našoj državi krajem maja 2020. godine.

10:51 - Jučer je Messi trenirao s natečenim desnim skočnim zglobom, no sve je u najboljem redu i on s kapitenskom trakom predvodi svoje saigrače danas.

10:48 - Ovo će biti prva od sedam utakmica u ovako ranom terminu. Sutra će u 11 sati svoj meč igrati Hrvatska i Maroko, pa navijte svoje satove ukoliko niste ranoranilac.

10:46 - Poznati su i sastavi za današnji duel. Argentinci izlaze u izuzetno ofanzivnom sastavu sa čak četvoricom napadača. Lionel Messi, Lautaro Martinez, Angel Di Maria i Papu Gomez će igrati u samom vrhu napada i golman azijske reprezentacije Mohammed Al Owais će imati pune ruke posla.

10:45 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos susreta prvog kola grupe C na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Na stadionu Lusail Iconic u Lusailu sastaju se Argentina i Saudijska Arabija, a susret počinje u 11 sati.