Pripremaju spektakl
155

Manijaci uz najavu rođendana poručili: Dušmani iz Saveza su nam nanijeli mnogo nepravde

N. K.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Najvatrenija navijačka grupa Fudbalskog kluba Željezničar Manijaci oglasili su se saopštenjem povodom narednog susreta Plavih na kojem će proslaviti svoj 35. rođendan, a tom prilikom su se dotakli i Nogometnog saveza BiH.

"Tridesetpeta godišnjica navijačke grupe 'The Maniacs'. Nije mala stvar! Veliki jubilej je pred nama! 35 godina od kada su najzagriženiji navijači Fudbalskog kluba Željezničar odlučili da centralizuju grupu sa ciljem da pruže još bolju podršku svom voljenom klubu. Ove sezone nam je Željo priredio dosta radosti, dok su nam dušmani iz Nogometnog saveza BiH nanijeli mnogo nepravde i svojski se trudili da pokleknemo, ali do toga nije došlo! Kulminacija orkestriranih pljački na račun našeg kluba ove sezone desila se u prošlu nedjelju, na sred' naše Grbavice, što je za posljedicu imalo neke nemile scene zbog kojih je Željo kažnjen novčano kao i zatvaranjem sjeverne tribine", poručili su Manijaci.

U nastavku izlaganja su kritikovali one Željovce koji, po njihovom mišljenju, nisu imali razumijevanja za svoja potraživanja.

"Pored ovoga ne smijemo zaboraviti ni one koji u ovako teškim momentima za klub nemaju razumijevanja za svoja potraživanja, a nastoje se predstavljati kao Željovci. Prije činjenice, da u subotu obilježavamo rođendan grupe, moramo pomenuti koliko je bitna utakmica pred nama i koliko nam trebaju tri boda. Neće biti lako, ekipa je psihički potresena, zato je na nama da napunimo ostale tri tribine našeg stadiona i pružimo podršku igračima na terenu, ohrabrimo ih i pokažemo da smo u ovome skupa! Svi na Jug u subotu, da pokažemo inat silan bosanski! Manijaci spremaju spektakl, zato nemojte kasniti na utakmicu! Ponesite šalove i na tribini pažljivo slušajte upute sa šipke", dodali su.

Podsjetimo, Željezničar će u 19. kolu m:tel Premijer lige BiH igrati na Grbavici protiv Posušja, a ova utakmica je na rasporedu u subotu s početkom u 17:00 sati.