Podsjećanje na Kupres
338

Manijaci poslali žestoku poruku Lešinarima "osvetničkom" parolom na jugu

H. H.
Parola Manijaka na južnoj tribini (Foto: I. L./Klix.ba)
Parola Manijaka na južnoj tribini (Foto: I. L./Klix.ba)
Najvatreniji navijači FK Željezničar, popularni Manijaci, podigli su zanimljivu parolu na utakmici protiv Borca na Grbavici (1:2), kojom su gostujuće pristalice podsjetili na njihovu "osvetu" u maju ove godine.
Naime, u masovnoj tučnjavi dvije navijačke grupe na Kupresu, tada je bilo šest povrijeđenih osoba, od kojih je jedna teže, uglavnom navijača Borca.

Navijači iz Sarajeva su planski došli na Kupres i presreli autobus s navijačima iz Banje Luke, te su im se "revanširali" za napad 2014. godine u Oborcima.

Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba

"Kupreški zakon i stečeno znanje, sila masi daje ubrzanje", poručili su Manijaci koji su očigledno aludirali na bijeg Lešinara u toj situaciji.

To nije bilo sve, jer su zatim digli i drugu parolu na kojoj je pisalo: "Ništa vas ovako nije slomilo, ništa vas ovako neće slomiti."

Podsjetimo, susret na Grbavici je završen pobjedom Borca rezultatom 2:1, a utakmica je zakratko prekinuta u 16. minuti kada su domaće pristalice bakljama počele gađati navijače iz Banja Luke koje su sa zakašnjenem ušle na stadion Grbavica.

Po dolasku gostujućih navijača, počelo je bacanje baklji sa sjeverne i istočne tribine prema navijačima iz Banja Luke. Nakon toga reagovali su i pripadnici specijalne policije koji su popularne Lešinare izveli van stadiona i koji se više nisu vraćali na tribinu.