Premijer liga BiH
31

Tok utakmice: Tuzla City - Željezničar 1:2

N. K.
Detalj s utakmice u Srebreniku (Foto: A. K./Klix.ba)
(Foto: A. K./Klix.ba)
Nogometaši Tuzla Cityja i Željezničara danas od 14:00 sati u Srebreniku igrali su utakmicu 16. kola m:tel Premijer lige BiH, a tekstualni prijenos susreta mogli ste uživo pratiti na portalu Klix.ba.

90+5' - Gotova je utakmica! Željezničar je na kraju sasvim zasluženo osvojio sva tri boda na gostovanju protiv Tuzla Cityja.

90+2' - Posljednja izmjena u gostujućem timu. Izašao je Štilić, a ušao Hajdarević.

90' - Igrat će se još pet minuta u Srebreniku.

87' - Tuzlaci pokušavaju na sve načine doći do gola gostiju. S druge strane, nova dvostruka izmjena. Izašli su povrijeđeni Malić i Amoah, a ušli su Vego i Bekrić.

85' - Kakva prilika za Tuzlu! Nakon jednog prekida lopta se odbila do Mendesa koji je ipak šutirao za malo pored gola.

80' - Dvostruke izmjene na obje strane. Kod Tuzle su izašli Pantelić i Kuzmanović, a ušli su Mendes i Veselinović. Kod Željezničara su izašli Santos i Beća, a ušli su Subašić i Mekić.

79' - GOOOOOL! Tuzla City dolazi do gola! Bila je to duga akcija Tuzlaka. Na kraju je rezervista Mešinović asistirao, a Pantelić uhvatio Bendera na pogrešnoj nozi te pogodio za 1:2.

76' - Velika prilika za Plave! Amoah je odlično uposlio Beću koji s 11 metara šutira, ali je odlično odbranio golman Barcola.

69' - Pokušavaju domaći da nešto preokrenu u današnjem susretu. Sada je ušao u igru Mešinović umjesto Diabyja.

64' - Crveni karton za Tuzlu! Kapiten domaćih Nukić nepotrebno i bezobrazno udara Santosa zbog čega je zaradio drugi žuti karton. Tuzlaci su ostali s igračem manje u ovim trenucima.

62' - Prva izmjena na utakmici. Coulibaly je ušao u igru umjesto Mišića u redovima domaćeg tima.

59' - Kakva promašaj Beganovića! Štilić je probio ovaj put po desnoj strani i odlično uposlio Beganovića koji izlazi sam na golmana iskosa s desne strane, ali nije uspio pogoditi okvir gola.

57' - GOOOOOL! Željezničar je udvostručio vodstvo! Štilić se dugo namještao i uputio udarac. Lopta se odbila od Mehidića i prevarila golmana koji ponovo nespretno reaguje pa je lopta u konačnici završila u mreži. Čini se da je u pitanju autogol.

55' - Drugi žuti karton za domaći tim. Ovaj put je opomenu dobio Mehidić i on će pauzirati naredno kolo zbog suspenzije.

50' - Početak utakmice nalikuje situaciji na terenu iz prvog poluvremena. Uglavnom se igra na sredini terena. Tuzlaci nikako da nametnu svoj ritam igre.

46' - Počelo drugo poluvrijeme!

45' - Poluvrijeme u Srebreniku. Plavi imaju zasluženo vodstvo golom Amoaha u finišu prvog poluvremena.

40' - GOOOOOL! Željezničar je došao do zasluženog vodstva Santos je ponovo probio po lijevog strani, Barcola je loše intervenisao pa je lopta došla do Amoaha koji je bez problema posprema u mrežu. Bio je to treći pogodak Amoaha ove sezone.

Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba

39' - Nešto mirniji dio utakmice. Željezničar igra smislenije, ali ne može u ovim trenucima doći do ozbiljnijih prilika.

29' - Najveća prilika u dosadašnjem dijelu utakmice. Štilić je centrirao s lijeve strane, Beganović bio najviši i glavom uputio udarac. Međutim, uslijedila je sjajna intervencija golmana Barcole koji je tako spasio svoj tim.

28' - Imao je Željezničara priliku iz kontre, ali je Nukić na grub način zaustavio Santosa i dobio je žuti karton. Plavi će imati priliku iz novog prekida.

22' - Uspjela je Tuzla u ovim trenucima malo se stabilizovati pa se ponovo najviše igra na sredini terena s mnogo grešaka na obje strane.

19' - Imamo i prvi žuti karton na utakmici. Malić je prvo nesmotreno izgubio loptu, a onda je bez ikakve potrebe vukao Nukića za dres zbog čega je opravdano dobio žuti karton.

11' - Igrači Željezničara su sada tražili penal nakon što je jedan defanzivac Tuzle udario Amoaha u šesnaestercu. Ipak, sudija nije dosudio najstrožiju kaznu.

8' - Ponovo gužva u šesnaestercu domaćih nakon centaršuta Štilića. Ipak, domaći su uspjeli otkloniti opasnost. Željezničar je definitivno bolji na otvaranju meča.

3' - Plavi su iznenada došli u dobru priliku. Beća je odlično šutirao s velike udaljenosti, ali je odbranio golman domaćih skrenuvši loptu u korner.

1' - Počela je utakmica u Srebreniku!

13:55 - Glavni sudija susreta je Josip Martinović iz Čapljine, a pomoćnici su mu Jure Musa (Čitluk) i Boris Dujmović (Mostar). Četvrti sudija je Antoni Bandić iz Gruda, a delegat je Željko Soko iz Čapljine.

13:50 - Plavi se nalaze na četvrtom mjestu i u dobroj atmosferi jer su trijumfom protiv Veleža u prošlom kolu prekinuli mini-seriju od dva uzastopna poraza. Eventualnim trijumfom Željo bi se vratio ponovo u sami vrh tabele.

13:45 - Tuzla se nalazi na sedmom mjestu na tabeli Premijer lige BiH s 21 osvojenim bodom. Svoj plasman su pokvarili lošim partijama u posljednje vrijeme jer su u posljednje četiri utakmice osvojili svega dva boda.

13:40 - Haris Alihodžić i Jadranko Bogičević će mijenjati Mulalića na klupi koji je odlučio napraviti dvije promjene u odnosu na posljednji duel s Veležom. Umjesto golmana Muftića igrat će Bender te umjesto suspendovanog Cocalića Drina.

U prvoj postavi su: Josip Bender, Luka Malić, Aleksandar Kosorić, Semir Štilić, Armin Hodžić, Amar Drina, Rodrigues Clerismario Santos, Dženis Beganović, Omar Beća, Marin Galić i Joseph Amoah.

13:35 - Obje ekipe će na ovom susretu biti lišene usluga glavnih trenera budući da Dragan Jović ima zdravstvene probleme, dok je Edis Mulalić na "hlađenju" zbog skupljenih žutih kartona. Jovića će mijenjati Selver Ahmetović koji je odabrao početnu postavu.

Od prve minute za Tuzla City igrat će: Malcolm Danjouma Dyhezina Barcola, Mustafa Šukilović, Ajdin Nukić, Allan Pierre Leonard Eleouet, Mićo Kuzmanović, Harun Karić, Jasmin Čeliković, Petar Mišić, Damir Mehidić, Dušan Pantelić i Mathieu Alasane Meba Diaby.

13:30 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos utakmice 16. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine između Tuzla Cityja i Željezničara. Susret se igra na Gradskom stadionu u Srebreniku s početkom u 14:00 sati.