Konsultovao saradnike
24

Dodik našao način da "iskoristi" korisnike budžeta za obračun sa CIK-om i opozicijom

M. G.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik danas je pronašao još jedan način preko kojeg bi se mogao obračunati s opozicijom i Centralnom izbornom komisijom (CIK) BiH, nakon što je naređeno ponovno brojanje glasova za predsjednika Republike Srpske.

Kako je na zvaničnom Twitter nalogu objavio Dodik, danas se konsultovao sa saradnicima na "najvišem institucionalnom nivou".

"Odlučili smo da se penzioneri, borci, radnici i svi drugi korisnici budžeta, kroz usvajanje neophodnih dokumenata, zaštite od nasrtaja opozicionih partija u RS-u i CIK-a BiH koji ne žele da primijene izbornu volju građana i time odlažu konstituisanje vlasti u RS-u i donošenje strateških dokumenata poput ekonomske politike i budžeta", kazao je Dodik.

Dodao je da će ove dokumente "usvojiti brzo i efikasno".

Podsjećamo, zbog utvrđenog velikog broja nepravilnosti na glasačkim mjestima, kao i kod prebrojavanja glasova za predsjednika Republike Srpske, CIK je naredio da se ponovo prebroje svi glasovi kada su u pitanju izbori za ovu funkciju.

Dodiku je glavna protivkandidatkinja na ovoj poziciji bila kandidatkinja PDP-a ispred više partija opozicije Jelena Trivić.