Novost u susjedstvu
140

Zagrebom će uskoro voziti isključivo prepoznatljivi plavi tramvaji, uklanjaju se reklame

S. Š.
Ulicama Zagreba uskoro će voziti isključivo plavi tramvaji (Foto: Shutterstock)
Ulicama Zagreba uskoro će voziti isključivo plavi tramvaji (Foto: Shutterstock)
Stanovnici Zagreba uskoro će se voziti u tramvajima koji će podsjećati na one kakvi su bili sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća - jednobojni i bez reklama izljepljenih na njima.

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević najavio kako se vozilima javnog gradskog prijevoza uskoro vraća plava boja, te da će reklame koje su izljepljene po njima biti "stvar prošlosti".

Tomašević je ovu novost u glavnom gradu Hrvatske najavio kao jednu od "zaštitinih znakova Zagreba".

"Riječ je o jednom od zaštitnih znakova Zagreba i s obzirom na identitet grada i plavu boju i s obzirom na vizualno zagađenje pokrenuli smo reviziju postojećih ugovora", napisao je Tomašević na svom zvaničnom Facebooku.

Ovu odluka je nastala kao produkt toga što firme sa kojima ZET (Javni gradski prijevoz u Zagrebu) ima ugovore o postavljanju reklama na tramvaje, plaćaju mali iznos. S druge strane, Grad Zagreb ZET-u plaća enormno ogroman iznos godišnje.

"Reklame će se s tramvaja postupno uklanjati, ovisno o isteku pojedine ugovorene kampanje i očekujemo da će u sljedećih nekoliko mjeseci svi ZET-ovi tramvaji i autobusi opet voziti u prepoznatljivoj plavoj boji", saopćio je Tomašević.

Za kraj, dodaje kako je ovo još jedan pokazatelj namjere da u gradu uvedu red i vrate ga građanima, te poručuje: "nećemo dozvoliti da se grad pretvara u shopping centar".