Veliki problemi
136

Kada će se Sarajevo vratiti na Koševo? Radovi stali, klub se oslanja na obećanje NS BiH

E. B.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Radovi na zamjeni travnjaka na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" nakon 50 dana nisu ni blizu završetka.

Radovi su počeli 9. augusta, a ekipa portala Klix.ba je danas obišla najveći bosanskohercegovački stadion kako bi se uvjerila u dinamiku radova, no nije zatekla nijednog radnika na njemu.

"Prema zadnjim informacijama koje imamo riješene su nesuglasice na relaciji izvođač radova i nadzor. Nogometni savez BiH nam je obećao kraj oktobra za finalizaciju radova. To su nam rekli i početkom septembra", rekli su iz FK Sarajevo za portal Klix.ba.

Travnjak je odavno podignut i odnesen, na stadionu je ostao samo jedan bager, što je scena koja je viđena i danima unazad.

S obzirom da je rok za postavljanje terena kraj oktobra, već sada je jasno da će Sarajevo domaće mečeve protiv Borca u 13. i Igmana u 16. kolu igrati na stadionu Bilino Polje u Zenici, a i odigravanje gradskog derbija protiv Željezničara sredinom novembra u 18. kolu na Koševu je za sada pod znakom pitanja.

O ovome problemu za N1 televiziju govorio je i načelnik Općine Centar Srđan Mandić.

"Imali smo neki dan sastanak. Bdijemo nad tim jer nam je to važno i moram priznati da smo dobili oprečne informacije i nismo dobili nikakve garancije kada će to biti završeno. Želim samo da naglasim da u ugovoru kojeg mi imamo s Nogometnim savezom isključiva nadležnost za izbor izvođača radova, za izbor nadzora i sve radove koji se tamo obavljaju je na strani investitora, u ovom slučaju NS BiH", rekao je prvi čovjek Općine Centar.

Mandić tvrdi da, ukoliko se nastavi raditi ovakvim tempom, Općina Centar neće platiti ostatak novca na koji se obavezala.

"Mogu vam odmah reći da mi možda u tom smislu imamo tu neku sretnu okolnost. Nismo dali novac unaprijed i nećemo ga dati dok ne budemo imali crno na bijelo da će sve biti završeno", rekao je Mandić uz napomenu da u ugovoru kojeg je općina Centar potpisala sa NS BiH postoji klauzula o penalima za kašnjenja i nedovršen posao.

Kako trenutno izgleda stadion "Asim Ferhatović Hase" možete pogledati u fotogaleriji i videu.