BiH prva u grupi
438

Vico Zeljković slavio u svlačionici sa Zmajevima i poslao poruku nakon velikog uspjeha

H. H.
Slavlje igrača u svlačionici kojem se pridružio i Zeljković (Foto: NS BiH)
Slavlje igrača u svlačionici kojem se pridružio i Zeljković (Foto: NS BiH)
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je na prepunom stadionu Bilino polje u Zenici selekciju Crne Gore rezultatom 1:0 u okviru 5. kola Lige nacija i osigurala je prvo mjesto u grupi, a samim tim i plasman u A Ligu nacija. Nakon utakmice uslijedilo je veliko slavlje, kojem se pridružio i predsjednik Nogometnog saveza BiH Vico Zeljković.
Zeljković se nakon meča uputio u svlačionicu gdje je sa Zmajevima proslavio veliki uspjeh, a putem Facebooka je poručio:

"Od početka smo vjerovali u ovaj rezultat! Čestitike igračima i stručnom štabu na osvojenom prvom mjestu i plasmanu u Ligu A UEFA Lige nacija. Od početka smo vjerovali u ovaj tim i ovaj rezultat i sada je vrijeme da proslavimo ovaj veliki uspjeh", napisao je Zeljković.

Prvo mjesto u grupi donijelo nam je i drugi jakosni šešir pred žrijeb kvalifikacionih grupa za Evropsko prvenstvo i nominalno lakše protivnike, a osiguralo nam je i plasman u baraž za Euro ukoliko ne bi prošli na prvenstvo kroz kvalifikacije koje slijede. Posljednje kolo u grupi B na programu je u ponedjeljak 26. septembra, a sastaju se Rumunija – Bosna i Hercegovina, te Crna Gora – Finska.