"Idemo u Berlin"
136

Osmijeh na licu i vjera u pobjedu: Navijači BiH stižu u dvoranu, opet ćemo imati veliku podršku

K. H.
Navijači su opet došli iz svih krajeva Evrope, a ima i mnogo onih koji su iz BiH stigli na današnji odlučujući meč (Foto: Klix.ba)
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u odlučujućem meču za prolazak u nokaut fazu Eurobasketa protiv Litvanije opet će imati veliku podršku navijača s tribina Lanxess Arene, a reporter portala Klix.ba zabilježio je veliki broj njih koji su pred dvoranu došli nekoliko sati prije početka meča.

Duel protiv Litvanaca odlučit će sudbinu naše selekcije na smotri najboljioh evropskih selekcija, a iako smo u dosadašnja četiri meča pobijedili Mađarsku i aktuelnog prvaka Sloveniju, protiv Litvanije moramo pobijediti i onda kao trećeplasirani iz grupe možemo proći dalje. U slučaju poraza, Eurobasket je završen za naš tim.

Ipak, među navijačima se može osjetiti pozitivan naboj i vjera da naš tim može doći do pobjede, a svi su uvjereni da ćemo danas protiv Litvanije pokazati naše najbolje lice i doći do pobjede te se plasirati u Berlin gdje se igra nokaut faza.

"Idemo u Berlin", kažu nam navijači naše reprezentacije.

Kao što smo uspjeli saznati, navijači su opet došli iz svih krajeva Evrope, a ima i mnogo onih koji su iz BiH stigli na današnji odlučujući meč. Također, tu su i navijači koji od prvog meča prate našu selekciju i koji su čitavu grupnu fazu proveli u Kelnu.

Očekuje se da će na tribinama Lanxess Arene biti nekoliko hiljada naših navijača, ali treba reći i to da se očekuje i više od 5.000 Litvanaca koji su također u velikom broju došli u ovaj njemački grad.