I oni imaju kalkulacije
162

Brojni Litvanci došli u dvoranu i navijaju protiv BiH, njihova podrška podgrijala bh. navijače

K. H.
Litvaniji isključivo odgovara pobjeda Francuske u današnjem meču (Foto: Klix.ba)
Litvaniji isključivo odgovara pobjeda Francuske u današnjem meču (Foto: Klix.ba)
Brojni navijači košarkaške reprezentacije Litvanije došli su u dvoranu Lanxess Arena u Kelnu na meč 4. kola grupne faze između BiH i Francuske, a kako javlja reporter Klix.ba s mjesta događaja, od početka utakmice navijaju protiv našeg tima i podrška su Francuzima u ovom meču.

Jasno, Litvaniji isključivo odgovara pobjeda Francuske u današnjem meču i s tim u vezi mnogi od njih došli su znatno ranije u dvoranu kako bi navijali za Francuze, a njihova podrška samo je dodatno podgrijala i atmosferu među našim navijačima koji su znalački odgovorili pjesmom i skandiranjem, što je u suštini napravilo odličnu atmosferu u dvorani.

Litvanija je u prva tri kola zabilježila isto toliko poraza, prvo od Slovenije, zatim od Francuske i Njemačke, dok je naš tim ostvario dvije pobjede. Upravo ćemo protiv Litvanije u srijedu zatvoriti nastup u grupnoj fazi i nema sumnje da će u tom meču atmosfera biti paklena.

Treba reći i to da je Litvanaca na sve mečeve u grupnoj fazi u Keln došlo više od 6.000 i da ova reprezentacija, pored domaćina Njemačke, ima najbolju podršku s tribina. Koliko su posvećeni svom timu najbolji je pokazatelj i to da su danas došli podržati Francuze.