Premijer liga BiH
115

Tok utakmice: Zrinjski - Sarajevo 4:1

N. K.
Foto: G. Š./Klix.ba
(Foto: G. Š./Klix.ba)
Nogometaši Zrinjskog i Sarajeva večeras na stadionu Pod Bijelim brijegom igraju derbi utakmicu 9. kola m:tel Premijer lige BiH, a direktan tekstualni prijenos možete pratiti na portalu Klix.ba.

90' - Gotova je utakmica u Mostaru. Zrinjski je sasvim zasluženo pobijedio Sarajevo u velikom derbiju.

85' - Sada se sve primirilo. Čini se da obje ekipe jedva čekaju kraj utakmice.

78' - Raspala se igra Sarajeva, a Zrinjski je sad mogao do petog gola u nekoliko navrata. Najbliži je bio Kamenar, ali Šahinović odlično odbranio.

68' - GOOOOL. Zrinjski je postigao i četvrti gol, a strijelac je ponovo Bilbija! Bila je to odlična akcija prvaka BiH koju je krunisao Bilbija nakon odlične asistencije Bekića.

60' - Prva ozbiljna prilika u drugom poluvremenu. Janković je s nekih 30-ak metara šutirao iz slobodnjaka, ali je stativa bila saveznik Sarajeva.

53' - Za razliku od prvog poluvremena, sada je uspavanka u Mostaru i nema uzbuđenja.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme!

45' - Gotovo je prvo poluvrijeme! Zrinjski ima zasluženo vodstvo rezultatom 3:1! Inače, u prvom poluvremenu gosti su dobili i dva žuta kartona, a opomene su dobili Ramić i Tomašević.

40' - GOOOOOL! Zrinjski uvećava vodstvo, a strijelac je ovaj put Ćuže. Savić je uzvratio asistencijom za Ćuzea koji se majstorski oslobodio čuvara i odlično pogodio pored nemoćnog golmana Sarajeva.

37' - Umalo je Zrinjski došao do novog gola kada je Džafić umalo postigao autogol.

32' - GOOOOOL! Zrinjski vodi, a strijelac je Savić! Sjajno je Ćuze centrirao sa desne strane, a Savić je bio najviši u skoku te se samo naklonio i matirao golmana za veliki preokret.

22' - GOOOOL! Zrinjski je izjednačio, a strijelac je bio Bilbija! Kapiten Plemića je bio izuzetno siguran s bijele tačke i donosi izjednačenje na današnjoj utakmici.

Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba

21' - Penal za Zrinjski! Ćuze je pao u duelu s Tomaševićem, a sudija je pokazao na penal i pored protesta gostiju.

17' - GOOOOOL! Sarajevo vodi 1:0, a strijelac je Varešanović! Sjajno je Mulahusejnović probio po desnoj strani uz pomoć Džafića, a onda je pravovremeno uposlio Varešanovića koji je bio na pravom mjestu i trese mreže za 0:1. Odlična akcija Bordo tima.

14' - Sarajevo se sada oslobodilo pritiska i prebacuje se težište igre na sredinu terena. Imao je i jedan pokušaj Ikića.

10' - Nova sjajna prilika za Zrinjski, ovaj put nakon velike greške odbrane Sarajeva. Ipak, uspjeli su se spasiti u posljednji tren, a Zrinjski je dobio korner.

9' - Velika šansa za Zrinjski! Bilbija je odlično izveo korner s lijeve strane, Savić je bio najvisočiji, ali je lopta otišla nekoliko milimetara kraj gola.

2' - Imamo odmah i prvi ozbiljniji pokušaj na utakmici. Janković je imao solo prodor i onda je uputio udarac iz daljine, ali je lopta otišla pored gola.

1' - Počela je utakmica u Mostaru!

18:55 - Glavni sudija utakmice je Luka Bilbija iz Prijedora. Pomoćnici su Josip Čolić s Kupresa i Senad Ibrišimbegović iz Travnika. Delegat je Goran Mikanović iz Prijedora. Na tribinama trenutno ima oko 1.500 gledatelja. Sve je spremno za početak utakmice.

18:50 - Prošle sezone Zrinjski je čak tri puta pobijedio Sarajevo i ako je vjerovati posljednjoj tradiciji Bordo tim će imati težak zadataka večeras su Mostaru.

18:45 - Bordo tim igra promjenjivo ove sezone, ali i dalje su lideri na tabeli Premijer lige BiH. Imaju do sada 14 osvojenih bodova, ali pet utakmica više odigranih od večerašnjeg rivala.

18:40 - Zrinjski je zbog obaveza u Evropi odigrao samo tri utakmice od mogućih osam te nije baš najbolje startao u sezoni u kojoj brani titulu. Naime, doživjeli su čak dva poraza pa im je danas protiv Sarajeva imperativ pobjeda.

18:35 - Stigli su i sastavi. Trener Sergej Jakirović izveo je najjači tim u ovom trenutku, a od prve minute igraju: Josip Čondrić, Hrvoje Barišić, Almir Bekić, Igor Savić, Mario Ćuže, Andrija Drljo, Slobodan Jakovljević, Silvio Ilinković, Niko Janković, Kerim Memija i Nemanja Bilbija.

Početnih 11 izabrao je i trener gostiju Feđa Dudić. U odnosu na prošlo kolo i utakmicu s Leotarom napravio je samo jednu promjenu pa je umjesto Čataković sada od prve minute Čirjak. Sarajevo će utakmicu početi u sastavu: Muhamed Šahinović, Muhammed Musa, Andrej Đokanović, Dal Varešanović, Nardin Mulahusejnović, Tarik Ramić, Nemanja Tomašević, Adnan Džafić, Frane Čirjak, Vlatko Drobarov i Ivan Ikić. 18:30 - Poštovati čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos derbi utakmice 9. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine između Zrinjskog i Sarajeva. Utakmica se igra na stadionu Pod Bijelim brijegom, a meč počinje u 19:00 sati.