Idealni uvjeti za igru
599

Fantastični prizori s Grbavice, sarajevski derbi igra se u predivnoj atmosferi

D. P.
Odlična atmosfera na derbiju (Foto: I. L./Klix.ba)
(Foto: T. S./Klix.ba)
Stadion Grbavica večeras je domaćin sarajevskog derbija između Željezničara i Sarajeva koji se igra u sedmom kolu Premijer lige, a utakmica je ponovo privukla veliki broj gledalaca.
Najveći nogometni duel u Bosni i Hercegovini igra se s početkom u 20 sati, a već od ranih jutarnjih sati u gradu se osjeti velika euforija, ali i trema kod navijača oba kluba za koje poraz nije opcija u računicama.

Kako to tradicija nalaže, atmosfera na Grbavici je fantastična i oba tima imat će veliku podršku svojih navijača. Tribine su se počele puniti više od sat vremena prije početka i nadamo se da će igrači opravdati očekivanja svojih fanova te da ćemo gledati kvalitetan i uzbudljiv nogomet.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

Tribine su gotovo ispunjene do posljednjeg mjesta. Gostujući navijači u korteu su stigli na Grbavicu i zauzeli mjesto na popularnoj "zdenci" sjeverne tribine prema Istoku. Stiglo ih je oko 1.500, koliko su ulaznica i dobili.

S druge strane, najvatreniji navijači Željezničara smješteni su na južnu tribinu i ispunili su je u potpunosti.

Utakmica se igra od 20 sati, a glavni arbitar je Admir Šehović, također Sarajlija. Željezničar će večeras pokušati doći do 47., a Sarajevo do 45. pobjede u historiji sarajevskih derbija.