Preminuo jučer
74

Hrvatsko državno odvjetništvo provodi uviđaj o smrti novinara Vladimira Matijanića, sumnjaju na nesavjesno liječenje

M. G.
Vladimir Matijanić
Vladimir Matijanić
Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH) je objavilo da provodi uviđaj u slučaju smrti novinara hrvatskog portala Index Vladimira Matijanića, koji je preminuo jučer.
"Povodom više objava u sredstvima javnog priopćavanja, Općinsko državno odvjetništvo u Splitu će, na temelju članka 205. stavak 6. i članka 206. stavak 4. Zakona o kaznenom postupku, provesti izvide zbog postojanja osnova sumnje da je, za sada, nepoznata osoba/osobe počinila kazneno djelo nesavjesnog liječenja iz članka 181. Kaznenog zakona kojim je prouzročena smrt jedne osobe. Objave u sredstvima javnog priopćavanja se odnose na smrt novinara jednog internetskog portala", objavio je DORH.

Inače, onome ko bude proglašen krivim za kazneno djelo nesavjesnog liječenja prijeti do 12 godina zatvora.

Ranije danas, ministar zdravstva Hrvatske Vili Beroš kazao je kako je pokrenuta istraga o smrti Matijanića, a nakon što je njegova supruga Andrea Topić na Facebooku pisala o postupanju ljekara prema njemu.

U objavi, Topić ističe kako su dva dana molili da ga prime u bolnicu zbog teške situacije i bolesti koje je Matijanić imao od ranije, no da ga nisu htjeli primiti osim ukoliko "ne može da diše".

Istaknula je i kako u bolnici nisu imali lijek za sprečavanje težih posljedica bolesti, koji se daje pacijentima koji imaju hroničnih zdravstvenih problema.