Premijer liga BiH
222

Borac u 94. minuti došao do pobjede protiv Igmana, Tatar heroj tima iz Banje Luke

K. H.
Foto: Dragan Šutvić/Mondo.ba
Foto: Dragan Šutvić/Mondo.ba
Nogometaši Borca pobijedili su Igman u meču 4. kola nogometne m:tel Premijer lige BiH rezultatom 1:0, a gol za pobjedu postigli su u 94. minuti.
Nakon nešto opreznijeg početka utakmice, prvu šansu bilježimo u 20. minuti kada su gosti mogli doći u vodstvo, no spetljali su se u dobroj situaciji, a tri minute nakon toga prijetio je Mrkaić za Borac, no Ćeman je sjajno reagovao.

Dobru šansu da dođe u vodstvo Borac je imao u 43. minuti, ali su igrači Igmana uspjeli izbaciti loptu s gol-linije i spasiti svoju mrežu. S rezultatom 0:0 se otišlo na odmor.

Odmah u 55. minuti Kulašin je mogao pogoditi za vodstvo Borca, ali je Ćeman još jednom bio na visini zadatka, a šansu za pobjedu Borca propustio je Mrkaić u 81. minuti.

Kada se činilo da će susret završiti bez pobjednika, Borac u 94. minuti dolazi do pobjede. Nakon jedne duge lopte Tatar se oslobodio svojih čuvara, a onda precizno pogodio s vrha kaznenog prostora za prednost i na kraju će se ispostaviti, pobjedu svog tima.

Treba reći i to da je u finišu meča sudija Gigović dao crveni karton Dupovcu, nakon čega je Borac došao do pobjede.

Za tim iz Banje Luke je ovo drugi trijumf ove sezone i oni nakon četiri kola imaju sedam osvojenih bodova, dok je Igmanu ovo drugi poraz.

Rezultat i strijelac:

Borac - Igman 1:0 (Tatar 90+4')

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore