Očekuje se velika posjeta
0

Dudić: Pogodila nas je vijest o Avramovskom, poslije Posušja napuštamo Koševo

H. H.
Feđa Dudić (Foto: T. S./Klix.ba)
Feđa Dudić (Foto: T. S./Klix.ba)
Trener Sarajeva Feđa Dudić uoči utakmice protiv Posušja izjavio je da očekuje nastavak pozitivnog niza i osvajanje nova tri boda. Ipak, nova povreda Daniela Avramovskog poremetila je planove koševskog ligaša.
Dudić je istakao da se zdravstveni bilten u ekipi poboljšava, ali da je nakon utakmice protiv Travnika stigla loša vijest o novoj povredi makedonskog nogometaša.

Mladi stručnjak osvrnuo se i na transfer Nihada Mujakića koji je otišao u Tursku.

"Situacija s igračkim kadrom je bolja nego ranije. Aničić se vratio i bit će na raspolaganju, Drobarov bi također trebao biti u kombinaciji, a i Trako je počeo trenirati. Polako se kompletiramo, ali pogodila nas je vijest nakon prijateljske utakmice protiv Travnika.

Avramovki je obnovio povredu i paizirat će između sedam i deset dana. Znamo da mu je jako teško i pokušavamo mu na svaki način pomoći da sve prevaziđe. Sa sportske strane mi je žao što nas je Mujakić napustio, ali drago mi je radi njega i kluba", rekao je Dudić, koji se potom osvrnuo na rivala:

Marin Aničić i Feđa Dudić (Foto: T. S./Klix.ba)
Marin Aničić i Feđa Dudić (Foto: T. S./Klix.ba)

"Posušje je pokazalo dva lica u dva kola. Protiv Veleža su igrali odlično prvo poluvrijeme, ali su u nastavku pali. Protiv Borca sam više očekivao od njih, ali riječ je o ekipi koja je skup jako dobrih pojedinaca i iskusnih nogometaša. Naš cilj je kao i uvijek - osvajanje tri boda. Navijači su prepoznali ono što radimo, hvala im i pozivam ih i sutra da dođu. Dolazak na Koševo treba da bude trend", zaključio je trener Sarajeva.

Dudić je potvrdio da će nakon ove utakmice Sarajevo preseliti na Bilino polje, jer već od ponedjeljka počinju radovi na obnovi terena na Koševu.

Marin Aničić (Foto: T. S./Klix.ba)
Marin Aničić (Foto: T. S./Klix.ba)

Iskusni Marin Aničić oporavio se od povrede i očekuje se da zauzme mjesto u početnom sastavu.

"Što se tiče same utakmice, dolazi nam jedna motivisana ekipa, protivnik koji nije ušao najbolje u prvenstvo, no tražiće šansu na Koševu i biće motivisana kao i sve ostale ekipe koje dolaze u Sarajevo.

"Radili smo analizu, danas ćemo to ponoviti, očekuje nas teška utakmica, ali svjesni smo kvalitete, naše samopouzdanje raste iz sedmice u sedmicu, očekujem dobru utakmicu i da uzmemo tri boda", zaključio je stoper Sarajeva.

Utakmica Sarajevo - Posušje igra se u subotu na stadionu "Asim Ferhatović Hase" s početkom od 21 sat.