Nezaboravna zabava
3.2k

Đoković raspoložen u Visokom: Glumio Nadala pa uljepšao dan dječaku koji ga je prekinuo

D. P.
Đoković se "žalio" i na sudijsku odluku (Foto: E. M./Klix.ba)
Đoković se "žalio" i na sudijsku odluku (Foto: E. M./Klix.ba)
Jedan od najboljih tenisera svih vremena Novak Đoković danas je svečano otvorio teniski kompleks u Visokom, a od prvog udarca loptice tokom revijalnih mečeva okupljenim je ponudio fantastičnu zabavu.
Na vrhuncu raspoloženja zabavljao je publiku i od prvog momenta bio je ono zbog čega je i došao - da bude najveća zvijezda. Mnogo pažnje privukla je imitacija najvećeg rivala Rafaela Nadala. Đoković je kopirao Španca prilikom servisa sa svim njegovim čuvenim ritualima, namještanjem kose i šorca. Ovaj trenutak pogledajte ovdje.

Osvajač 21 Grand Slam titule uljepšao je i dan jednom dječaku koji je iz publike doviknuo da bi Aldin Šetkić trebao igrati domaćinski. Đoković je pozvao dječaka na teren, prekinuo igru i uručio mu znojnik kao predivnu uspomenu.

U jednom trenutku Đoković je pozvao na aplauz za svog nekadašnjeg trenera i velikog prijatelja Borisa Beckera te je imitirao njegov servis nakon što su to tražili iz publike.

Đoković je u jednom trenutku odlazio i na konsultacije kod dječaka koji su bili uz teren i od njih uzimao savjete.

Među nezaboravnim šalama bilo je imitiranje uzdaha Marije Šarapove prilikom udaraca, prikazivanje challengea rukom, kao i ponovljenih snimaka udaraca.

Tokom cijelog meča srbijanski teniser bio je u interakciji s publikom koja je bila oduševljena. Također, probao je "posebnu" visočku vodu i upitao se da li je može nositi i na najveće svjetske turnire.