Prije predstavljanja tima
19

Bayern želi do subote riješiti slučaj "Lewandowski"

D. B.
Robert Lewandowski (Foto: EPA-EFE)
Robert Lewandowski (Foto: EPA-EFE)
Minhenski Bayern se priprema za novu sezonu, a jedan od važnih problema koje treba riješiti što prije jeste slučaj s napadačem Robertom Lewandowskim koji želi napustiti klub i preći u Barcelonu.

Lewandowski se pojavio u trening centru gdje se priključio pripremama ekipe Bayerna za novu sezonu uprkos tome što je jasno rekao da želi otići i karijeru nastaviti u drugom klubu. Ljekarske preglede je obavio, kao i trening koji je održan jutros.

Svima je jasno šta Poljak želi, a on je uvjeren da će Bayern i Barcelona konačno postići dogovor i realizirati njegov transfer.

S druge strane, Bavarci žele njegov ostanak, ali nemaju namjeru pretjerivati i prisiljavati ga, tako da su odredili cijenu od 50 miliona eura. Katalonci su namjeravali potrošiti manje novca, no čini se da Bayern ne planira pregovarati o popustu.

Bilo kako bilo, njemački klub želi pronaći rješenje prije subote, kada će zvanično biti predstavljen tim za novu sezonu. Razlog je i namjera da se izbjegnu loši odnosi između navijača i Lewandowskog na poletku sezone.

Trener Barce Xavi Hernandez se također nada brzom rješenju i dolasku Lewandowskog u klub, a njegova želja je da ga vidi u avionu na letu za Miami, koji je planiran krajem sedmice.