Nezadovoljstvo širom BiH
111

Građani u Bugojnu i Novom Travniku izašli na ulice: Ako se porodite u Sarajevu dobro ste prošli

S. Š.
Oko stotinak građana se okupilo u Bugojnu u znak protesta (Screenshoot/Bugojno Danas)
Oko stotinak građana se okupilo u Bugojnu u znak protesta (Screenshoot/Bugojno Danas)
Masovni protesti građana održavaju se danas širom Bosne i Hercegovine, a osim Sarajeva, Mostara i Tuzle - i stanovnici Bugojna i Novog Travnika izašli su na ulicu kako bi izrazili nezadovoljstvo trenutnom situacijom u državi.

Masovni protesti počeli su u Sarajevu, nešto oko 16:30 kada su se građani okupili na platou Skenderije odakle su mirnom šetnjom krenuli prema zgradi Parlamenta BiH.

Iz Sarajeva su poslate jake poruke nadležnim institucijama i političarima, a nezadovljstvo građana trenutnom situacijom u državi pokazali su i Zeničani, Mostarci, Tuzlaci kao i stanovnici Bugojna.


Kako je prenio portal Bugojno Danas, oko 17 sati se stotinjak građana okupilo na trgu kako bi podržali ideju i inicijativu da se kroz masovne proteste u gradovima širom BiH iskaže nezadovoljstvo.

I stotinjak Novotravničana okupilo se popodne na trgu ispred zgrade općine kako bi iskazali nezadovoljstvo trenutnim stanjem u bh. društvu.

Protestno okupljanje u Novom Travniku (Foto: Nove-info.com)
Protestno okupljanje u Novom Travniku (Foto: Nove-info.com)

Kako je kazala organizatorica današnjeg protesta Tanja Jukić, političari su sebi uzeli sve, dok narodu ne ostaju ni mrvice.

"Ako rodite u Sarajevu dobro ste prošli, ako rodite kod nas dobijete 200, 300 KM i odmah ih ostavite u bolnici. Zastupnici imaju 4.900 KM plaću, pa jeste li nebulozni? Toliko penzioner dobije za 12 mjeseci. Njihove plaće, povećanje, službena vozila, vozači, to su njima vitalni nacionalni interesi", poručila je Jukić okupljenima.

Građani su i transparentima poručili što misle o aktuelnom stanju u društvu.