Ponovo o BiH
120

Milanović: Što sam trebao napraviti u Madridu, baciti bombu k'o Boško Buha?

S. M.
Foto: Igor Kralj/Pixsell
Foto: Igor Kralj/Pixsell
Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović kazao je danas da je na NATO samitu u Madridu on napravio sve što je mogao za hrvatske interese u BiH te je još jednom optužio Vladu Hrvatske za izdaju.

"Počinje izborni proces. Što sam trebao napraviti u Madridu? Baciti bombu k'o Boško Buha? Ja sam napravio sve, Plenković se ne bi usudio sjesti na avion i otići tamo. Ja sam tamo bio. Postoji šira slika, postoji bolest kao hipertenzija koju morate tretirati stalno, inače će vas ubiti", rekao je Milanović.

Optužio je Vladu Hrvatske za nesposobnost i strah.

"Ali kada strah prevlada, ali ne postoji razlog, to je onda izdaja. Razumijem strah, ali ovdje nema opasnosti za Hrvatsku, samo za Plenkovića i za ovog bijednika čiju smjenu traže Suverenisti. Taj čovjek je nesposoban, neuk", rekao je Milanović za ministra vanjskih poslova hrvatske Gordana Grlića Radmana.

Također predsjednik Hrvatske je kazao da Hrvatima u BiH spremaju "omču".

"Kao što će Hrvati, slučajno, samo slučajno, zadržati svoja prava. Kako stvari idu, nema šanse da ih zadrže. Svi mi moramo imati temeljna prava", kazao je Milanović.

Osim toga, predsjednik Hrvatske komentarisao je izborne liste SDA za kantonalne skupštine, pogrešno ih nazivajući listama za Dom naroda FBiH.

"Pa Alijina stranka ima Hrvate kao kandidate za Dom naroda! Kako se to zove? Let iznad kukavičjeg gnijezda. Guske! Neka mi netko objasni što rade Hrvati kao kandidati bošnjačke SDA? Kako se to zove?", rekao je Milanović.

U nastavku je govorio o deklaraciji Bundestaga o Bosni i Hercegovini o kojoj bi se trebalo uskoro glasat.

"Sponzor, odnosno autor te deklaracije se ne zove ni Hrvoje ni Jovan, nego vjerojatno Muhamed. Znate me, ne nemam ništa protiv Bošnjaka. U toj deklaraciji se BiH zaziva kao građanska država. To je ustvari državna politika Njemačke. Što bismo mi trebali napraviti? Imamo Bošnjaka koji glumi građanina, penetrirao je u SPD… Gdje su tu Hrvati? Kukavičje gnijezdo", smatra Milanović.