Proslava rođendana
4.4k

Pogledajte kako su navijači Veleža "zapalili nebo" iznad Mostara i obojili ga u crveno

K. H.
Pogled na Mostar s Fortice (Foto: Twitter)
Pogled na Mostar s Fortice (Foto: Twitter)
Navijači Veleža sinoć su u Mostaru priredili spektakularan vatromet i bakljadu te na taj način sjajno obilježili 100 godina postojanja mostarskog kluba.
Spektakularni vatreomet i bakljada "zapalili" su nebo iznad Mostara, a gradske ulice i Stari most obojeni su u crveno. Posebno je impresivan prizor bio iz zraka.

Povodom obilježavanja stogodišnjice mostarskih Rođenih tokom ovog mjeseca je u najvećeg hercegovačkom gradu održano niz aktivnostim, među kojima su promocije knjiga i izložbe, a centralna svečanost kojom se ova manifestacija završava najavljena je za danas.

Tako će se povodom zlatnog jubileja FK Velež u Narodnom pozorištu Mostar danas održati svečana akademija s početkom u 20 sati, a oni koji nisu u mogućnosti prisustvovati tom događaju, svečanost mogu pratiti putem direktnog televizijskog prijenosa.

[TWITTER]1540837749523185664[/TWITTER]

Svečanost će se nastaviti na gradskom trgu Musala velikim koncertom koji je najavljen za 22 sata, a muzički spektakl kako poručuju organizatori pripremit će Saša Đermanović, Elvedin Delić-Dela, Adnan Jerlagić, Čizma i Proleteri, Branko Đurić –Đuro sa grupom Bombaj štampa i jedinstveni Red Army Band.

Poseban spektakl su organizirali na Starom mostu u Mostaru od kuda su poslali snažne poruke podrške voljenom klubu koji je ove godine osvojio Kup BiH i odlazaku Evropu, te učinio ponosnim sve građane Mostara. Spektakularni vatreomet i bakljada parali su nebo iznad Mostara, a gradske ulice i Stari most obojeni su u crveno.