"Može se samo nadati"
87

Miša Grof opleo po Nikolini: To je bolesna žena, došla je u Beograd samo zbog novaca

D. J.
Foto: Amir Hamzagic/ATAImages/Pixsell
Foto: Amir Hamzagic/ATAImages/Pixsell
Nedavno je porodica preminulog srbijanskog historičara umjetnosti Vidoja Ristovića obilježila 40 dana od njegove smrti, a čini se kako su se sada pojavili prvi problemi između Nikoline Pišek i Vidojevog oca, Miše Grofa.

Naime, kako pišu srbijanski mediji Miša Grof je ispričao da je Vidoje Nikolini stalno slao novac u Hrvatsku da njime raspolaže, te da je uzdržavao njenu cijelu porodicu, a spomenuo je i kako Vidojeva udovica sada pokušava prodati umjetnine koje posjeduje samo kako bi se dodatno obogatila.

"Nikolina je jedna bolesna žena. Ta žena je ponovo došla u Beograd samo zbog novca. Došla je kako bi završila kuću, nije ona došla na pomen 40 dana mom sinu. Bitno joj je bilo samo da se kuća na kojoj su radili završi. Pričala je da bi Vidoje samo to želio najviše na svijetu. Pokušavao sam joj objasniti: 'Nikolina, sin mi se nije ohladio, službena obdukcija nije stigla, a ti bi novac za kuću! Ta kuća za koju si ti inzistirala da se završi, ona ga je ubila.' Ona traži bilježnice u kojima je vodio evidenciju. Želi imati uvid u sve. Bitno je samo da se troši, kakve veze ima što je Vidoje umro. Prva Vidojeva supruga Lana je čarolija od žene. Obilazi me, a Nikolina je samo vuče za rukav da joj pravi društvo. Što bi drugo radila kada dođe u Beograd", tvrdi Grof.

"Van pameti je u ovo vrijeme zidati tolike kuće i ulagati u stotine kvadrata. Sinu sam i ja davao novac, ali nisam računao na to da ona sve troši bez granica. Oni grade dvorac! Imam izvode iz banke da vidite kako je moj sin slao novac zagrebačkim bankama. To su strašno velike sume. Imam i sve faze radova te kuće koju su gradili. Samo dnevni boravak ima 200 kvadrata, tu su teretane, bazeni i čuda", kaže ogorčeni Grof te dodaje kako neće dopustiti da Nikolina rasproda Vidojeve umjetnine.

"Cijela kolekcija mog sina će ići ili u Povijesni muzej ili u Muzej primijenjene umjetnosti. Čuo sam i da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić željezničku stanicu želi napraviti muzejem grada Beograda i tu će biti sav opus", kaže Grof pa se dotaknuo pravne raspodjele imovine.

"Što se pravnog dijeljenja imovine tiče, imam unučiće i tu ću riješiti sve kako bude trebalo. One će zauvijek biti osigurane, kao što je Vidoje Nikolininoj kćeri u London slao 12.000 funti za studiranje. Kćeri iz prvog braka. Pomagat ću ovim dvjema krasnim djevojčicama, a njoj kao supruzi, može ići dio kuće, za koji je opet Vidoje dao novac. Od mene može dobiti samo dobar savjet i zadržati kćeri. Za ostalo se može samo nadati", zaključio je Ristović.

O njegovim optužbama se oglasila i Nikolina.

"Ne bih se željela spuštati na njegovu razinu. To nije moj diskurs. Sramim se umjesto njega. Žao mi je što ni u ovim trenucima ne poštuje dostojanstvo obitelji i svog pokojnog sina, pa ni sebe samoga. Od njega ne očekujem ništa osim da se ispoštuje zakon koji je vrlo jasan", kratko je komentirala.