Čekamo s nestrpljenjem
4.8k

Pudar sutra u borbi za uspjeh karijere, iz kluba poručuju: Lagani pozdrav, vidimo se u finalu

D. P.
Lana Pudar s trenerskim timom (Foto: KVS Orka)
Lana Pudar s trenerskim timom (Foto: KVS Orka)
Fenomenalna bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar izborila je i drugo finale u debitantskom nastupu na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti, a u borbu za medalju kreće sutra nakon 18 sati.
Pudar je prvo zauzela osmo mjesto na svijetu u disciplini 100 metara delfin. Podsjetimo, to joj je bio debi na Svjetskom seniorskom prvenstvu.

Danas je uslijedio novi veliki uspjeh. Fenomenalnim nastupom u polufinalu izborila je sutrašnju utrku za medalju. Mlada Mostarka (16) završila je druga u svojoj polufinalnoj utrci, a ukupno je zabilježila četvrto vrijeme od svih takmičarki.

S mnogo ponosa, ali i uz kratku poruku oglasili su se iz Kluba vodenih sportova Orka u kojem je Lana Pudar izgradila svjetsko ime, iako tek na početku seniorske karijere.

"Lagani pozdrav iz Budimpešte. Vidimo se u finalu", poručili su iz kluba uz fotografiju Lane Pudar s trenerima.

Finalna utrka na rasporedu je sutra u 18:02. Ukoliko uspije ponoviti nastup od danas, očekuje je borba za medalju i najveći uspjeh u karijeri.

Rivalke u finalu će biti Summer McIntosh (Kanada), Hali Flickinger (SAD), Regan Smith (SAD), Yufei Zhang (Kina), Elizabeth Dekkers (Australija), Helena Bach (Danska) i Boglarka Kapas (Mađarska).